Fast
Miami, în haine noi

Miami, turneul masculin: va răspunde Djokovic după eliminarea prematură de la Indian Wells? Poate Thiem să continue ce a început?

Radu Marina | 19 martie 2019

Se va revanșa Novak Djokovic după ieșirea timpurie de la Indian Wells? Poate Dominic Thiem continua ce a început? Vom avea, din nou, un duel Federer – Wawrinka în turul trei? Vor continua tinerii să-și facă simțită prezența? Sunt câteva dintre întrebările pe care le aduce turneul de la Miami. Tabloul ne dă un punct de plecare în discuțiile despre turneul de Masters care se desfășoară anul acesta într-o nouă locație, ceea ce aduce un element masiv de noutate și necunoscut pentru toată lumea, de la fani la jucători.

Djokovic. De regulă, Djokovic nu lasă lucrurile la întâmplare. Se hrănește din anumite meciuri pierdute și istoricul lui ne arată că, mai de fiecare dată după o înfrângere neașteptată, a răspuns prompt. E așteptat să facă același lucru și acum, chiar și cu un traseu nu tocmai facil; nu-i complicat, dar nici din cale afară de ușor.

Liderul mondial ar putea începe turneul de la Miami, unul pe care l-a câștigat de șase ori în carieră, întâlnind învingătorul dintre Tomas Berdych și Bernard Tomic. Pe Berdych, sârbul îl conduce cu 25-3 la întâlnirile directe, pe Tomic cu 5-0. În turul trei ar putea să-l primească pe John Millman, favoritul 32, urmând ca în optimi să joace, dacă se vor respecta capii de serie, cu Roberto Bautista Agut, cel care l-a învins pe Nole anul acesta la Doha, sau cu Fabio Fognini, pe care-l domină clar la H2H (8-0).

În sferturi, Nole s-ar putea întâlni cu John Isner, câștigătorul de anul trecut sau, de ce nu, cu Milos Raonic, care vine după semifinala de la Indian Wells. În fine, adversarul din semifinale ar putea fi Dominic Thiem, Kei Nishikori sau Nick Kyrgios (cei doi s-ar putea întâlni în turul trei).

Dominic Thiem. E de urmărit cât de mult va putea avansa Thiem în Florida și câte resurse i-au mai rămas după săptămâna de la Indian Wells. Nu ar fi imposibil să repete performanța de acolo și la Miami, s-a mai văzut asta în trecut, dar nu-i va deloc ușor. În acest sens, traseul îl ajută și nu prea: Hubert Hurkacz sau Matteo Berrettini în turul doi, Marton Fucsovics, posibil în turul trei, Nikoloz Basilashvili sau Gael Monfils, în optimi, Borna Coric/Nick Kyrgios/Kei Nishikori, în sferturi, Novak Djokovic, în semifinale.

Roger Federer. Pentru al doilea turneu la rând, Federer se poate întâlni cu Stan Wawrinka în turul trei. Ca întâlnirea să se producă, Federer trebuie să treacă de învingătorul dintre Matthew Ebden și un jucător din calificări, iar Wawrinka, de Filip Krajinovic sau Pierre-Hugues Herbert. Mai departe, Federer (sau Wawrinka) s-ar putea vedea în optimi cu Daniil Medvedev, favorit 13, sau cu Diego Schwartzman, favorit 21. Sferturile ar însemna o întâlnire cu Kevin Anderson, care nu a jucat la Indian Wells din cauza unei accidentări, urmând ca în semifinale să-l poată confrunta pe Alexander Zverev sau pe Stefanos Tsitsipas.

Alexander Zverev. Favorit doi la acest turneu, Zverev trebuie să iasă dintr-o secțiune de tablou în care are parte de jucători experimentați (începe în turul doi cu învingătorul dintre David Ferrer și Sam Querry), jucători care l-au mai învins (posibil tur trei cu Frances Tiafoe), dar și jucători care i-au pus mari probleme de-a lungul timpului (optimi cu David Goffin sau, de ce nu, cu Damir Dzhumhur). În sferturi, Sascha l-ar putea avea ca adversar pe Stefanos Tsitsipas sau pe Marin Cilic, iar în semifinale pe Roger Federer, Stan Wawrinka sau Kevin Anderson.

Marius Copil. Singurul jucător român de pe tabloul principal de la Miami va începe în primul tur contra spaniolului Albert Ramos-Vinolas, cu care a mai jucat până acum de două ori. Ambele confruntări au avut nevoie de set decisiv și ambele au fost câștigate de spaniol. În caz de victorie, Marius s-ar putea vedea în turul doi cu Lucas Pouille, favoritul 25, ultimul meci jucat între ei fiind câștigat de român, în 2017, la Metz.

Posibile sferturi, dacă se vor respecta capii de serie: Novak Djokovic – John Isner, Dominic Thiem – Kei Nishikori, Roger Federer – Kevin Anderson, Alexander Zverev – Stefanos Tsitsipas.