Fast
Fără Murray, fără Djokovic

Miami: Stan Wawrinka e favorit 1, Del Potro continuă să pice în drumul numelor mari. Acum e la Federer

Camelia Butuligă | 20 martie 2017

Wawrinka și Nishikori, primii doi capi de serie la Miami Open? Oo-kay. După retragerile lui Djokovic și Murray din cauza unor accidentări, revine eșalonului doi să țină aprinsă torța tenisului în umiditatea din Florida. Oricum capii de serie nu mai înseamnă mare lucru în ATP anul ăsta: indiferent de configurația în care sunt aruncați de sorți, mi se pare mie, sau tot Federer câștigă? În aceste condiții, prima jumătate, în care se află elvețianul pururi tânăr, nici nu mai merită analizată. Dar hai să ne uităm, ca să vedem pe cine bate Roger în drumul spre finală.

Jumătatea de sus a tabloului e străjuită de Wawrinka, Goffin, Federer și Thiem. Printre ei sunt presărați, în ordine, în primul sfert: Feliciano Lopez (potențial tur 3 cu Stan), Isner (potențial tur 3 cu Zverev cel mic), Kyrgios, (potențial tur 3 cu Karlovic), și Ferrer (potențial tur 3 cu Goffin). Tot prin acest sfert mai sunt împrăștiați Dolgopolov, Zeballos și Dzumhur.

În sfertul al doilea, primul din posibilele tururi 3 este Federer-Delpo. Param pam pam. Juan Martin s-a specializat în rol de durere de cap – nu m-ar mira ca în curând jucătorii de top să facă o petiție către ATP pentru a-i dona niște puncte, doar ca să-l scoată din zona capilor de serie 25-32 și să stea și ei liniștiți măcar până în optimi. Acum să vedem dacă îi va da și lui Federer dureri de cap sau Roger îl va expedia înainte ca Juan Martin să aibă ocazia să îmbrățișeze vreun arbitru de linie.

Următoarele potențiale tururi 3 din al doilea sfert: Querrey- Bautista Agut, Berdych-Muller și Lorenzi (Lorenzi?? Da, e cap 32!)- Thiem. Tot pe aici mai plutesc Robredo, Seppi, Tomic și Coric.

Curiozitățile mele legate de prima jumătate sunt: genunchiul lui Stan, Zverev și Kyrgios (se pot vedea în sferturi; dacă ajung acolo sunt curioasă dacă Zverev își va ține firea mai bine decât la IW), Federer-Delpo, și dacă vom vedea Federer-Kyrgios în semi. Cred că ar fi cazul, Nick și obiceiurile lui alimentare ne-au tras clapa la Indian Wells.

În a doua jumătate, cei patru stâlpi și posibilele sferturi sunt Rafa – Raonic, Cilic – Nishikori. În primul sfert avem așa în turul 3: Nadal-Kohlschreiber, Johnson-Dimitrov, Sock-Ramos-Vinolas, Zverev cel mare-Raonic. Printre ei, ascunși prin tufe: Fritz, Nishioka, Haas (!!), Edmund și Troicki.  În ultimul sfert, tururi 3: Cilic-Sousa, Cuevas-Pouille, Carreno-Busta – Simon, Verdasco-Nishikori. Posibile buturugi mici: Fognini, Delbonis, Evans, Anderson.

Întrebările mele: va reuși să dezlege Rafa blestemul Miami? Va reveni Raonic în fazele finale? Dimitrov va continua să joace cu cap? Nishioka îi va scoate peri albi lui Sock?