Fast
O nouă cădere în setul al doilea

Meciul șanselor ratate: Sorana scapă o ocazie bună, pierde cu Rodina în turul doi

Radu Marina | 4 iulie 2018

Ceea ce avea să înceapă perfect pentru Sorana s-a transformat, pe nesimțite, într-o bătălie dură, și s-a încheiat lăsând o impresie generală de un meci al șanselor ratate: oportunitățile n-au lipsit, au fost acolo în fiecare moment important, dar n-au fost fructificate. Iar pentru a cincea oară la rând, Sorana pierde un meci de trei seturi după ce câștigă primul set.

Ca și în precedentele patru, și astăzi, contra Evgenyiei Rodina, o adversară cu un tenis cel puțin la fel de puternic ca al ei, Sorana a fost impecabilă timp de un set jumătate. Și tot ca în precedentele meciuri, a fost suficientă apariția unor mici fisuri în joc pentru ca totul să se destrame și să nu mai poată fi reparat, oricât de mult a tras să revină și să reintre în meci.

Despre această problemă, dar mai ales cauza acestor înfrângeri, Sorana a vorbit chiar după victoria din primul tur cu Rybarikova, spunând că principala cauză este reprezentată de faptul că nu a reușit/reușește să țină un nivel suficient de înalt de la început și până la finalul meciului. Adică nu găsește acel echilibru care să-i permită să lege jocul așa cum trebuie. De altfel, după meciul din primul tur, Sorana spunea că acela a fost cel mai complet meci al ei din 2018, primul meci în care a simțit într-adevăr că lucrurile s-au legat.

Astăzi, din păcate, ne-am întors de unde am plecat: un început de meci tare solid și o continuare haotică. Dat fiind nivelul adversarei , nu era necesar ca tenisul Soranei să se lege prea mult astăzi, dar era nevoie, totuși, de patru-cinci puncte consecutive jucate foarte bine în momentele cheie. Asta i-a lipsit Soranei astăzi, în special în decisiv, când după un punct bine jucat, care o apropia de egalare, urmau două lovituri complet ratate care dărâmau totul.

Dacă de la începutul meciului și până la 4-3 în setul doi a fost încântătoare, găsind întotdeauna cele mai inspirate lovituri, de la 4-3 încolo nimic, dar absolut nimic nu s-a mai legat: după câteva retururi aspre reușite de Rodina la 4-3, tenisul Soranei a căzut complet și neașteptat, ea pierzând cinci game-uri la rând.

Ce a urmat în decisiv a fost o luptă de urmărire a Soranei, fiind nevoită să vină din urmă în permanență și să recupereze un dezavantaj de două break-uri. Unul din cele două break-uri l-a recuperat, și a avut chiar șansa de a-l recupera și pe al doilea și de a egala, dar jocul ei a fost prea rigid și inconstant, ceea ce avea să o și coste în final.

Pentru Sorana acesta este un moment prielnic de restart. Cu Kim Clijsters și cu o echipă nouă în colțul ei,  nemaiavând foarte multe puncte de apărat pentru restul sezonului (singurul rezultat notabil este sfertul reușit la Beijing), acesta este un bun prilej de a-și reclădi încrederea, și de ce nu, și cariera. Faptul că a hotărât să facă schimbări și să aducă în echipa ei oameni ca Kim Clijsters sau Carl Maes înseamnă că își dorește în continuare să atingă noi borne și are mari așteptări de la ea.