Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Maturizarea lui Stefanos. Cu victoria cu Nadal, Tsitsipas mai face un pas spre preluarea cheilor palatului

Succesul cu Nadal nu e atât un șoc, cât o reconfirmare că Stefanos nu mai are nevoie de prea multe pentru a face pasul următor. Și că e capabil să rămână pentru mulți ani de zile de acum încolo la vârful tenisului masculin.

Radu Marina 17 februarie 2021

În 2019, Stefanos Tsitsipas încasa una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei lui, cum a catalogat-o el. Un 6-2, 6-4, 6-0 în fața lui Rafael Nadal, chiar la Melbourne, în prima lui semifinală de Slam a carierei. Stefanos venea după ce-l eliminase anterior pe Federer și toată lumea era a lui, dar Rafa l-a adus înapoi cu picioarele pe pământ fără milă, genul acela de evoluție necruțătoare pe care cei din Big 3 o folosesc ocazional ca să transmită un mesaj. Tsitsipas a fost răvășit; cu obișnuitul lui aer dramatic, a spus că nu a înțeles cum a pierdut, ce a făcut greșit, și că nu crede că va ajunge vreodată să-l învingă pe spaniol. 

De la acea întâlnire, Tsitsipas l-a învins o dată pe Rafa, pe zgura de la Madrid, apoi l-a împins într-un meci splendid, pe indoor-ul de la ATP Finals. Acum, doi ani mai târziu de la acea lecție primită de la Rafa, grecul închide un cerc.  

Tot la Australian Open și tot într-o fază avansată a competiției, Stefanos Tsitsipas a revenit de la 0-2 la seturi cu Rafael Nadal într-un meci absolut încântător, întorcându-se în semifinalele unui Slam pentru a treia oară în carieră. Făcând asta, a devenit abia al treilea jucător din istorie care îl întorce pe N

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?