Fast
Petra Martic - Ana Bogdan 6-2, 6-4

Martic, prea tare pentru Ana Bogdan. Cu probleme la umăr, Ana se oprește în turul secund

Camelia Butuligă | 29 august 2019
US Open este oferit de

Ana Bogdan a fost învinsă în turul doi la US Open de croata Petra Martic cu 6-2, 6-4, într-o oră și jumătate. Ana, care a trecut de calificări pentru a ajunge pe tablou, părăsește competiția de la US Open în turul secund pentru al patrulea an la rând.

Bogdan nu avea un h2h promițător contra lui Martic (0-3), iar șansele ei au fost reduse considerabil de o problemă la umărul drept, pentru care a cerut prima dată îngrijiri medicale la jumătatea setului 1.

Martic a luat imediat avans pe tabelă, distanțându-se până la 4-0, în condițiile în care Bogdan a făcut ceva mai multe neforțate ca de obicei. Când Ana a cerut un MTO, a fost clar că umărul drept o deranja considerabil. Avantajul lui Martic a fost prea mare pentru a fi recuperat, croata câștigând primul set cu 6-2.

Setul doi a fost mult mai echilibrat. Deși a suferit fizic, Ana a reușit să ridice nivelul și să se țină aproape de Martic, la 2-1 având trei șanse să facă break. Martic a rezistat și a făcut ea breakul apoi pentru 3-2. Părea că și setul doi va lua calea primului, dar Ana a avut o tresărire de orgoliu și și-a luat breakul înapoi pentru 4-4. Din păcate nu și-a putut menține avantajul, pierzându-l imediat.

Statisticile arată discrepanțe în numărul punctelor câștigate cu primul serviciu (probabil umărul i-a limitat lui Bogdan viteza): 47% vs 77%. Și returul a fost afectat, iar fructificarea unei singure mingi de break din cinci șanse a costat-o.

O înfrângere frustrantă, dar în condițiile date, Bogdan nu a avut prea multe opțiuni contra unei adversare experimentate și mult mai bine clasate.

Ana va fi în zona locului 140 după US Open.

Super hot în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Avem un tricou care vorbește de la sine 😉

Comandă Grand Slams and Chill din Shop!

Super hot în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Avem un tricou care vorbește de la sine 😉

Comandă Grand Slams and Chill din Shop!

Articolele 30-0 sunt susținute de