Fast
Marius triumfă într-un maraton de 4 ore!

Marius Copil câștigă prima dată pe tabloul de la US Open, învinge într-o bătălie de patru ore și cinci seturi!

Treizecizero | 28 august 2019
US Open este oferit de

Marius a așteptat mult pentru această victorie, dar iat-o venind, și nu oricum, ci într-un meci enorm, în care a trebuit să muncească pentru fiecare mic pas făcut către linia de sosire. Când a trecut-o primul, Marius s-a prăbușit epuizat în scaun, parcă gândindu-se la cât de dificil i-a fost să obțină această victorie – și orice victorie în Slamuri, în general. Marius e un tip care-i prea dur cu el însuși, însă azi are motive serioase să-și acorde o pauză și să se felicite. A câștigat prima dată pe tabloul principal al US Open.

Marius Copil l-a învins, așadar, pe francezul Ugo Humbert în cinci seturi, 6-3, 5-7, 7-6 (11), 4-6, 6-1.

Meciul a durat 4 ore și 15 minute.

Marius a urcat de 90 de ori la fileu, câștigând 58 dintre aceste puncte. A servit 17 ași și a adunat cu 10 puncte mai multe decât adversarul său. Raportul winners/unforced a fost de 47/57 la Copil, versus 64/71 la francez.

Dramaticul tiebreak din setul trei s-a dovedit foarte important: Copil l-a câștigat cu 13-11, după ce Humbert a avut patru mingi de set, iar românul, trei. Marius a depășit apoi și un moment din finalul setului patru care-i putea afecta concentrarea: o pauză lungă cauzată de o problemă de arbitraj, la 5-4, 15-30 pentru Humbert. Decisivul l-a găsit însă mai inspirat. A făcut break-ul decisiv la 2-1 și nu s-a mai uitat în urmă.

Gael Monfils sau Albert Ramos urmează pentru Marius, în turul secund.

Este a treia victorie într-un turneu de Grand Slam pentru Marius, precedentele ale lui venind în Australia, la edițiile din 2015 și 2019. Indiferent ce va urma de aici înainte, e un rezultat care să-l reîncarce pe Marius la timp pentru sezonul de indoor, partea lui preferată a sezonului.

Copil e și la dublu, unde face pereche cu Nick Kyrgios.

A fost o zi plină de neprevăzut pe tabloul masculin, unde Stefanos Tsitsipas, Dominic Thiem sau Karen Khachanov, trei jucători cu pretenții pe această jumătate de tablou, au fost eliminați de Andrey Rublev, Thomas Fabbiano și Vasek Pospisil. Alți jucători notabili învinși azi: Edmund, Auger-Aliassime, Tsonga, Gasquet, învinși de Andujar, Shapovalov, Sandgren și Berrettini.

My Forehand. Un mic clasic al 30-0 Shop 🙂 Unul dintre cele mai apreciate tricouri 30-0 de către cititorii noștri este acum reeditat pentru tine într-o nouă variantă de culoare, cu un orange viu care-ți aprinde imaginația. Acum și pe negru. Și ce e mai cool decât orange pe negru? Oferit acum și în mărimile indisponibile la prima ediție.

Comandă-l din 30-0 Shop de aici!

Articolele 30-0 sunt susținute de