Fast
Revine în Top 10

Madison Keys câștigă finala cu Svetlana Kuznetsova de la Cincinnati și cel mai important titlu al carierei. Printre favorite la US Open?

Radu Marina | 18 august 2019

Madison Keys a triumfat pentru a cincea oară într-un turneu WTA, după finala câștigată, 7-5, 7-6, în fața Svetlanei Kuznetsova la Cincinnati, al patrulea turneu Premier 5 al sezonului. După Charleston, Cincinnati este al doilea trofeu pe care Keys îl cucerește în 2019, un rezultat care o va readuce de luni în Top 10. Și care o trece și în prima linie de favorite la titlul US Open. 

Keys reușește astfel să câștige cel mai important trofeu din carieră. Acesta e primul ei titlu din categoria Premier 5, venit după două finale pierdute la Roma, respectiv Montreal 2016, când a fost învinsă de Serena Williams, respectiv de Simona Halep. Ea își încheie o săptămână foarte bună, începută cu un meci complicat, aproape pierdut, cu Garbine Muguruza, în care a revenit de la 6-7 și 1-4 în tiebreak-ul setului doi. A continuat-o cu victorii excelente la Daria Kasatkina, Simona Halep, Venus Williams, Sofia Kenin și acum Svetlana Kuznetsova, pe care o învinge a patra oară din tot atâtea întâlniri, fără să piardă vreun set. 

Spre deosebire de ultimele trei întâlniri, aceasta a fost cea mai echilibrată dintre toate, cu o Svetlana care a părut, pentru o vreme, că a venit la meci cu lecțiile învățate, executând planul ca la carte.

Însă punerea lui în aplicare a fost posibilă (o vreme) doar pentru că Keys a permis asta: în momentul în care Madison s-a așezat în teren și și-a recăpătat cadența loviturilor, întreaga strategie a rusoaicei a căzut. Dacă până la 5-4, când Kuznetsova a avut șansa de a servi pentru set, Keys a tot picat în capcanele întinse la tot pasul de rusoaică (nu i-a oferit prea mult ritm, a obligat-o să forțeze, s-a folosit mult de forța loviturilor americancei, a apelat des la acele mingi încărcate cu top spin pentru a o împinge în spatele liniei de fund), de la acest moment au urmat patru game-uri la rând fără greșeală pentru Keys, care a făcut-o pe Sveta să-i spună antrenorului că “dacă va continua tot așa, nu am absolut nicio șansă”. 

Este util de precizat că până să ajungem la 5-4, Keys a trăit periculos pe aproape fiecare game de serviciu, salvând în game-ul șapte patru mingi de dublu break, ceea ce ar fi dus-o pe Sveta la 5-2. Serviciul însă a salvat-o pe Maddie de fiecare dată. Astfel a rămas aproape și n-a avut nevoie de prea mult pentru a reintra în finală; și-a creat singură șansele, le-a luat și a încheiat primul set cu o revenire importantă, adunând în dreptul ei 24 de lovituri direct câștigătoare, față de doar 7 ale Kuznetsovei. 

Pentru că Madison n-a continuat în maniera în care a încheiat setul, șansele Svetlanei au continuat să apară și în setul doi. A apărut și break-ul pentru rusoaică, a apărut și diferența de două game-uri avută în primul set (3-1, 4-2, 5-3) a apărut chiar și șansa de a servi, din nou, la 5-4 pentru set – adică un scenariu similar primului set. Dar, din nou, Keys a recuperat break-ul la 4-5, după un game în care Kuznetsova nu-și poate reproșa absolut nimic. 

Povestea primului set nu s-a păstrat însă până la final, pentru că Sveta a dus setul în tiebreak. Dar deznodământul n-a fost cu mult diferit: cu o acoperire excelentă a terenului și cu acea agresivitate controlată regăsită pe care a aplicat-o foarte bine pe alocuri și în meciul cu Simona Halep, Keys s-a dovedit, încă o dată, mult prea puternică pentru Svetlana, care a lăsat cam tot ce a avut mai bun în această finală. O finală care o va urca însă peste 90 de locuri, ea urmând să urce pe locul 63 de mâine. 

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Iar noul tricoul 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.