Fast
Simona e campioană! 6-2, 6-2

Simona Halep câștigă Wimbledon! Simona face meciul perfect în finala cu Serena Williams, intră în istoria tenisului! Al doilea Slam!

Treizecizero | 13 iulie 2019
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Simona Halep a făcut o partidă senzațională în finala cu Serena Williams, câștigând titlul Wimbledon cu 6-2, 6-2 în 56 de minute contra multiplei campioane americane. În prima ei finală la Wimbledon, Simona a fost aproape fără greșeală, în ceea ce ar putea fi considerat meciul vieții ei. Un start dezlănțuit, în care s-a desprins la 4-0 în 13 minute, a fost consolidat apoi de aceeași execuție superbă a planului de joc, un amestec de răbdare și agresivitate și sânge rece, totul, susținut de o defensivă stelară. 

SImona intră în istoria tenisului: în a cincea ei finală de Grand Slam câștigă al doilea titlu de Slam. În clasament, ea va fi pe locul 4 de luni, dar în Race to Shenzhen va urca pe locul 2, iar cu acest titlu intră din nou în conversația pentru locul 1 la final de sezon. 

Serena căuta să câștige al 24-lea titlu de Grand Slam, dar pentru a treia oară de la revenire, pierde în finală. 

A fost a doua victorie a Simonei în zece meciuri cu Serena. 

Rămâneți pe site pentru declarații, comentarii, articole și reacții de la Londra!


Setul 2

Simona nu a scăzut câtuși de puțin nivelul; serviciul a ajutat-o să treacă repede prin game-urile pe serva ei, iar defensiva fabuloasă i-a adus primul break al setului secund pentru 3-2. De aici, Simo s-a desprins fantastic, reușind și al doilea break, și încheind meciul cu o victorie superbă

Setul 1

Acesta este cel mai bun (început de) meci în care am văzut-o vreodată pe Simona. Incredibil, absolut incredibil nivelul româncei încă de la prima minge.

Simona reușește să pună presiune din primul game pe serviciul Serenei și face break-ul încă din start. Apoi ce urmează e ireal: câteva minute de mingi lovite formidabil, winnere cu un plasament perfect și o defensivă impecabilă, care a luat tot ce a avut Serena de dat și a trimis înapoi cu dobândă.

Simona s-a desprins la 4-0 în numai 11 minute, aducându-ne aminte de meciul din Singapore, de acum 5 ani.

Serena a apărut pe tabelă, reușind două hold-uri la zero, și a încercat să aplice presiune pe serva Simonei, în special pe cea secundă. Dar n-a obținut mai mult de o minge de break; Simo și-a apărat grozav serviciul doi, în vreme ce pe primul a câștigat 79 la sută.

Simo a închis primul set cu 6-2, cu un plan de joc executat perfect!

8 lovituri direct câștigătoare și doar 2 erori neforțate pentru Simona în acel prim set.

Articol în curs de actualizare