Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

La 18 ani, Felix Auger-Aliassime a luat pe sus lumea tenisului. Felix poate deveni următorul jucător legendar din ATP

De pe locul 108 la începutul anului canadianul a ajuns deja pe 33, fiind primul jucător născut în anii 2000 care ajunge în Top 50. A doua lui participare directă pe tabloul principal al unui Slam va fi așadar din postura de … favorit: asta da intrare spectaculoasă în tenisul profesionist. Recordul său contra jucătorilor de top 20? 5-0. Toate astea, la 18 ani: de la Rafa Nadal din 2005 nu a mai avut Miami un sfertfinalist la fel de tânăr.

Camelia Butuligă 28 martie 2019

Am o problemă cu Felix Auger-Aliassime. Mai precis cu jocul său: nu seamănă cu al nimănui. Vedeți voi, m-am obișnuit ca noile modele din NextGen să fie construite pe șasiurile mai vechilor și celebrelor modele încă în activitate din Big 4. Tsitsipas este Federer reloaded, Thiem și Shapovalov sunt hibrizi ce combină reverul cu o mână al lui Federer cu forehandul încărcat de spin al lui Rafa, Zverev și Chung au asimilat jocul de baseline al lui Djokovic până la returul și reverul defensiv din poziție deschisă; chiar și Sir Andy Murray are, mai nou, epigonul său în persoana polonezului Hurkacz.

Când am început să-l investighez mai îndeaproape, tânărul Felix tocmai făcuse ravagii la Rio (pe zgură), unde s-a oprit abia în finală. M-am uitat la rezumatul meciului excelent câștigat contra lui Pablo Cuevas (un jucător subestimat și un fin specialist al zgurii) și am observat două lucruri. Primul a fost că Felix e model original. Deși loviturile lui sunt destul de convenționale și nu-ți pun mintea pe bigudiuri prin forma mișcării sau spin, jocul lui nu seamănă cu al niciunui înaintaș sau coleg de NextGen. Este atât de variat, încât nu poți să pui degetul doar pe o sursă sau două de inspirație. „Fură de la unul și ești plagiator. Fură de la 100 și ești un geniu” - Pablo Picasso. FAA își ascunde bine modelele: poate juca din spate, poat

Acest articol este disponibil membrilor 30-0 Plus. Alege un abonament
sau autentifică-te, daca ai deja abonament, pentru a citi tot conținutul.
Îți place?