Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Kim Clijsters a revenit, și bine a făcut. Circuitul are ocazia să admire de aproape o jucătoare specială

Timpul n-a schimbat nimic. Din spatele terenului, Clijsters este absolut superbă: ”baseline tennis” poate fi moartea pasiunii uneori, dar în mâinile ei este ca o urmărire dintr-un film de acțiune – te ține efectiv cu sufletul la gură. Viteza execuțiilor, precizia plasamentului și nonșalanța cu care poate face winnere efectiv de oriunde sunt hipnotice. (Foto: Jimmie48Photography)

Camelia Butuligă 17 februarie 2020

A câștigat Garbine, bravo, felicitări, dar articolul ăsta n-o să fie decât foarte puțin despre ea. La prima ei apariție într-o competiție după șapte ani și jumătate de la a doua retragere, toți ochii, inclusiv ai mei, erau pe cealaltă jucătoare - nimeni alta decât Kim Clijsters, fostă numărul 1 mondial și deținătoare a patru titluri de Grand Slam. 

Vedeți voi, eu am fost o mare admiratoare a lui Kim. O astfel de combinație de forță, precizie și viteză nu se naște decât o dată la câteva decenii. Nu zic că belgianca este perfectă – în prima ei carieră s-a luptat cu inconstanța și presiunea comparațiilor cu Henin a apăsat-o. Deși veneau din aceeași țară, cele două erau cum se poate mai diferite. Geniale amândouă, dar diferite. Unde Henin avea finețe, varietate și viteză, Clijsters avea forță, varietate și... viteză. Hm, poate aveau mai multe în comun decât părea la prima vedere. Până la urmă, elementele de bază ale excelenței în tenis sunt aceleași, indiferent de forma loviturilor sau a corpului: trebuie să existe ritm, precizie și viteză în execuție și gândire. 

De ce e Clijsters specială? De obicei, profilul jucătoarelor înclină fie spre forță, fie spre agilitate și/sa

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?