Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Jurnal Wimbledon: Coco Gauff nu e ceea ce ai crede. Și de ce sunt atâtea surprize pe iarba londoneză

Jurnalul se întoarce pentru Wimbledon, dar nu de la fața locului, ci de pe canapea. Sunt avantaje și dezavantaje: n-o să mai am atâtea detalii de atmosferă, dar voi avea timp să citesc și să gândesc mai mult. Și vă voi bate la cap și pe voi.

Camelia Butuligă 4 iulie 2019


On-court

Un număr semnificativ de capi de serie au ieșit încă din primul tur de la Wimbledon, printre ei nume mari, foști campioni ca Muguruza sau tineri de la care fanii se așteptau să conteste supremația celor 3 mari. Dintre primii favoriți, la băieți au pierdut Thiem (5), Zverev (6) și Tsitsipas (7), iar la fete Osaka (2) și Sabalenka (10), dar ravagiile au fost la fel de mari și în restul capilor de serie.

Dacă te uiți mai îndeaproape, multe din aceste ”surprize” au explicații: fie timpul scurt între Wimbledon și RG, fie alternanța suprafețelor care pune probleme de adaptare a jocului, fie natura ciclică a tenisului, care predispune jucătorii la oscilații mari de formă de-a lungul carierelor. Thiem și Vondrousova, finaliști la Roland Garros, au avut probleme în a se mobiliza din nou atât de repede pentru încă un Slam după efortul de la Paris. Anul trecut, Sloane Stephens a ieșit în primul tur la Wimbledon și nici Simona n-a reușit să facă un parcurs lung. Dubla Roland Garros-Wimbledon este considerată una din cele mai grele din tenis din acest motiv. 

Alte nume, ca Osak

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?