Jaqueline Cristian pierde cu Jessica Pegula, în primul tur al Australian Open

Treizecizero | 16 ianuarie 2023

Jaqueline Cristian a pierdut în primul tur la Australian Open, învinsă în două seturi de Jessica Pegula, favorită 3 a turneului. A fost 6-0, 6-1 pentru jucătoarea din America, care continuă să arate foarte bine în debutul noului sezon: are acum cinci victorii consecutive, una dintre ele chiar la Iga Swiatek.

Dincolo, Jaqueline, care a lipsit mare parte din sezonul trecut, după accidentarea suferită la genunchi în februarie, la Doha, va trebui să caute în continuare prima ei victorie pe tabloul principal al unui turneu WTA de la revenirea în circuit.

Aceasta a fost prima întâlnire directă dintre cele două. Și a doua apariție a lui Jaqueline (24 de ani) pe tabloul principal de la Australian Open, după ce a anul trecut ea a reușit să prindă turul secund.

*

În primul meci programat pe Margaret Court Arena, Jaqueline Cristian n-a putut face mare lucru în fața Jessicăi Pegula. Agresivă încă din start, jucătoarea din America și-a folosit loviturile ei plate – o caracteristică a școlii americane – pentru a dicta de pe fundul terenului. A făcut-o fără ezitare în spatele serviciului, cedând doar patru puncte pe propria repunere în primul set; și a făcut-o, deși nu cu aceeași ușurință, și la retur, profitând și de șansele irosite de Jaq în game-ul al patrulea, când ar fi putut intra pe tabelă. Și în meci.

Așa însă, Jaqueline a cedat primul set la zero. L-a început mai bine pe al doilea, dar a ratat trei mingi de break în game-ul de deschidere, apoi și-a cedat imediat – și destul de frustrant – serviciul, într-un moment în care loviturile ei aveau mai multă lungime.

La trasul liniei, Jaqueline a făcut prea multe erori neforțate azi (peste 30), în fața unei adversare care a început noul sezon foarte bine, cu o singură înfrângere și patru victorii la United Cup – între ele și succesul contra Igăi Swiatek. A fost prima victorie a Jessicăi Pegula împotriva unui număr 1 mondial, o victorie care a ajutat Statele Unite să câștige competiția din deschiderea lui 2023. Și o victorie care i-a dat parcă și mai mare încredere în propriile arme.

E drept, Pegula a arătat foarte bine și în 2022 – când a jucat patru semifinale WTA 1000, a câștigat la Guadalajara și a prins sferturile de finală la Australian Open, Roland-Garros și US Open -, dar anul acesta pare pregătită de mai mult. Să vedem.

În ce o privește, Jaq e încă în căutarea formei sportive pe care o avea anul trecut pe vremea asta. Accidentată la Doha 2022, într-un moment în care juca poate cel mai bun tenis al ei, Jaqueline a trecut apoi prin câteva luni foarte grele, despre care ne-a vorbit pe larg aici.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1614792739622891521?s=20&t=T6nZJSnNNmjWmRjNRR_2VA

Articol în curs de actualizare