Jaqueline Cristian câștigă turneul ITF de la Le Neubourg, își oferă un rezultat excelent la revenire

Treizecizero | 18 septembrie 2022

Jaqueline Cristian a dus la capăt cu bine săptămâna la Le Neubourg, un turneu ITF de 80k disputat pe hard, în Franța, la care a fost cap de serie 1.

Jaq a câștigat în finală cu Magali Kempen, 6-4, 6-4 într-o oră și 33 de minute. A fost, de altfel, singurul meci al săptămânii în care Jaq n-a jucat trei seturi. Ea le-a câștigat pe precedentele de fiecare dată în decisiv; în ordine, cu Sonay Kartal (6-2, 2-6, 6-3), Marine Partaud (4-6, 6-3, 6-1), Ysaline Bonaventure (6-4, 1-6, 6-4) și Harmony Tan (3-6, 6-4, 4-0, ret).

Jaq și-a pierdut de două ori serviciul în startul meciului, dar odată ce și-a intrat în ritm, n-a mai avut emoții până spre final, când a avut ceva dificultăți să închidă finala. La 5-2 în setul secund, Jaqueline a avut o primă minge de meci pe serviciul belgiencei, apoi alte trei, pe propriul serviciu, în game-ul imediat următor, pe care l-a pierdut însă la mare luptă. În fine, la a cincea minge de meci, românca a pus capăt meciului, evitând alte complicații nenecesare.

Este al 11-lea titlu ITF al carierei lui Jaq, dintr-un total de 16 finale, un procentaj foarte bun. Este, totodată, și cel mai mare dintre cele câștigate până acum.

Cu punctele adunate în Franța, Jaqueline își oferă o marjă de eroare pentru săptămânile următoare, în care va avea, printre altele, de apărat punctele reușite pentru finala de anul trecut din turneul WTA de la Linz, prima a ei în circuitul feminin.

Astfel, Jaq urcă momentan 19 locuri, până pe locul 68 în clasamentul actualizat mâine. În Race, ceva mai relevant în această fază a anului, Jaqueline e pe 114, dar un loc chiar bun raportat la cât de puțin a putut ea să joace în acest sezon, în condițiile în care a fost accidentată vreme de jumătate de an.

Jaqueline va avea timp, în restul sezonului, să adune alte meciuri importante și să-și recapete forma pe care o avea în finalul anului trecut, dar și la momentul accidentării. Turneul câștigat în Franța, primul la care petrece timp considerabil pe teren după revenire, e un pas excelent în acest sens.

O altă jucătoare care lucrează la o revenire e Patricia Țig, care a câștigat azi titlul în turneul ITF 15k de la Varna, 6-1, 6-0 în finala cu Ciric Bagaric.