Irina vs Ana, duel românesc pentru un loc în semifinale la Parma

Treizecizero | 28 septembrie 2022

Cele mai în formă două jucătoare din România au ajuns față în față în sferturile de finală de la Parma.

Irina Begu și Ana Bogdan se vor confrunta mâine, în premieră în circuit, miza fiind un loc în ultimele patru la turneul italian, unul de categorie WTA 250. Meciul lor de joi este programat în jurul orei 16:00.

Pentru ambele jucătoare, e o continuare a formei foarte bune din ultimele săptămâni.

Irina Begu, care a câștigat recent turneele de la Palermo și București (acesta din urmă, un WTA 125k), a trecut la Parma de Tomova (7-5, 6-1) și, azi, de Paoletti (6-4, 6-4). Favorită 3 la competiția din Italia, Irina a ajuns astfel la o serie de 12 victorii consecutive pe zgură.

La rându-i cap de serie 6, Ana Bogdan a făcut cu succes trecerea de pe hard pe zgură. După ce a jucat semifinale la Portoroz, Ana a legat victoriile și la Parma, trecând de Pigossi (6-1, 6-2) și de Schmiedlova (6-2, 3-6, 6-3).

Ana a câștigat 15 din ultimele 18 meciuri jucate.

Cu victoriile adunate în Italia, cele două românce își continuă ascensiunea în clasament. Irina e tot mai aproape de Top 30 (locul 32 acum), în care ar putea reveni dacă va ajunge în finală la Parma. Ana e foarte aproape de a intra în premieră în Top 50; în funcție de rezultatele celorlalte jucătoare din zona ei de clasament ar putea intra indiferent de rezultatul din sferturile de la Parma.

Celelalte sferturi de finală de la Parma sunt Sheriff – Davis, Kovinic – Paolini și Sakkari – Zanevska.