Fast
Prima româncă în turul II

Irina Begu trece în runda a doua la Melbourne, după un meci strâns, încheiat cu abandonul lui Petkovic

Camelia Butuligă | 14 ianuarie 2019

Căldura australiană face prima victimă: Andrea Petkovic a abandonat meciul contra Irinei Begu la scorul 7-6, 3-4, după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii și a căzut pe teren în mijlocul unui punct. Petkovic a primit tratament întinsă pe teren, fiind prea slăbită pentru a sta așezată pe un scaun. I s-a luat tensiunea, a primit gheață, dar după câteva minute de pauză medicală, nu se simțea cu mult mai bine. Nemțoaica păruse în regulă până atunci, jucând bine și depășind un început de meci mai slab, în care a fost condusă cu 4-0.

Irina se califică astfel în turul doi, unde va juca cu Kvitova, care a învins-o pe Rybarikova, 6-3, 6-2. Cu toate că merge mai departe, Irina are un pic mai multe motive de îngrijorare decât de bucurie după acest prim tur. Nivelul jocului a fost inconstant, serviciul unu a dezamăgit-o în momentele cheie (8 duble greșeli) și numărul neforțatelor a fost ridicat (33). Nici Petkovic nu a strălucit (39 de neforțate și un serviciu doi vulnerabil), dar a găsit o viteză în plus în punctele esențiale, mai ales în tie-breakul câștigat la 3, pe când Irina a avut probleme în a lovi liber.

Un meci strâns, în care Irina a câștigat cu două puncte mai mult în total. Cele două jucătoare cu stiluri similare au lovituri adânci, plate și agresive, care au dus la multe tușe și out-uri mici.

Cât despre turul doi, va fi interesant de văzut dacă Kvitova se va fi recuperat după finala de la Sydney. Petra a avut un început de an plin, în care a câștigat multe meciuri și rămâne de văzut cât de proaspătă va fi. Deși a apărut anul acesta cu câteva kilograme bune în minus, Kvitova nu este o jucătoare de anduranță. Însă indiferent de asta, Irina va trebui să-și rezolve mai întâi problemele din propria jumătate de teren pentru a avea șanse la victorie.

Va fi a patra întâlnire între cele două, Kvitova câștigându-le pe primele trei.

***

Noutăți de 2019 în Shop-ul 30-0!

Începe puternic anul de Slamuri cu un tote bag la modă pe tot parcursul lui!

Modelul „Grand Slam Life” e inspirat de viața fanului de tenis, organizată în jurul celor patru mari turnee de Grand Slam. Ne începem anul cu nopțile trăite pe ora de Melbourne, ne trăim primăvara fremătând pe zgura de la Paris, ne organizăm vara în jurul tenisului pe iarba de la Londra și ne începem toamna cu gândul la New York. Ne facem vacanțele și programul în funcție de ele, le iubim și le purtăm peste tot.

Tote bag-ul 30-0 „Grand Slam Life” are un design diferit pe fiecare față. Vine în trei culori, alb, negru și albastru.

Profită cât e cald, mai pe șleau, cât e prețul promoțional 😉

Aici e celălalt model de tote bag, „Port tenisul mai departe”