Fast
Irina, oprită tot în sferturi

Irina Begu nu reușește să rezolve problema Kasatkina, se oprește la Charleston

Treizecizero | 7 aprilie 2017

O fază a turneului pe care nu reușește s-o treacă și o adversară pe care nu reușește s-o descifreze. Cam așa s-ar rezuma, sec, deznodământul meciului de azi, pierdut de Irina Begu cu Daria Kasatkina, 6-4, 6-1. E a patra înfrângere în cinci meciuri contra Kasatkinei, trei dintre ele petrecându-se anul acesta. Kasatkina devine un matchup greu pentru Irina, care nu reușește să lovească prin apărarea rusoaicei și pare incomodată de varietatea de spinuri pe care i le propune Daria. Azi, în special în primul set, a fost o problemă de gestionare a punctelor importante, respectiv de menținere a unui joc suficient de agresiv.

https://twitter.com/WTA/status/850401608684904448

Ori de câte ori Irina a reușit să lege două mingi lungi pregătitoare, Kasatkinei îi rămâneau opțiuni puține spre deloc; Begu putea intra în teren și închide punctul. Dar, într-un start de meci în care momentumul a trecut de la una la alta, momentele bune ale Irinei au fost mai scurte decât cele ale adversarei. Pentru fiecare pas în față, au urmat doi înapoi. Românca a început cu break, dar n-a consolidat, Kasatkina a luat apoi patru game-uri la rând, apoi recuperarea Irinei, întărită de un on-court coaching cu Artemon Apostu-Efremov, s-a frânt iarăși prea repede, la 4-4, deși începuse promițător, cu un rebreak obținut dezarmant de frumos. Dar acolo s-a și rupt echilibrul, când Irina n-a putut să confirme acel break pe serviciul următor.

Ieri, Irina a tranșat meciul cu Stosur la finalul primului set și începutul celui de-al doilea. Azi a pierdut similar. Break-ul făcut de Kasatkina în debutul setului doi n-a fost imediat decisiv, dar a fost o veste proastă din perspectiva energiilor arătate de cele două jucătoare. De altfel, serviciul n-a fost un factor care s-o ajute pe Begu să treacă peste momentele grele; a luat doar 44 la sută din punctele jucate cu primul și 29 pe al doilea. Deși a recuperat pentru 1-1, Irina s-a stins repede, n-a mai putut construi, a părut să nu mai creadă, iar Kasatkina a dominat restul zilei, reușind până la urmă să ia fața Irinei inclusiv la lovituri direct câștigătoare (19 vs 15).

Rămâne însă un turneu în direcția bună pentru Irina, care a câștigat trei meciuri la rând pentru prima dată după mai bine de șapte luni și dă semne că pe zgura roșie va putea regăsi forma extraordinară din 2016.

Kasatkina, la a treia semifinală a carierei și prima într-o altă țară decât Rusia, o va întâlni pe Siegemund sau Sevastova. La 19 ani, rusoaica se anunță o jucătoare de luat în seamă pentru restul sezonului de zgură.

Pe cealaltă parte de tablou, Rogers-Lucic Baroni și Wozniacki – Ostapenko. Daneza are nevoie de o victorie ca să revină în Top 10.

 

Foto: Tim Whitfield