Fast
AO, ziua a 4-a

Irina Begu nu găsește soluțiile cu Elise Mertens, e eliminată în turul doi la Melbourne

Radu Marina | 21 ianuarie 2022

Pentru a treia oara în tot atâtea întâlniri, Elise Mertens o învinge pe Irina Begu după un meci în care belgianca, favorită 19 la această ediție a AO, s-a dovedit prea puternică pentru Irina.

A fost 6-3, 6-2 pentru Mertens, cea care a fost aceeași adversară greu de citit și de bătut precum ne-a obișnuit în ultimii ani, în special în Australia.

Mertens, care nu a mai pierdut mai devreme de turul 3 la AO de patru ani, nu e o jucătoare pe placul multora: joacă îngrijit, e mereu atentă, te face să forțezi și îți pune prea des răbdarea la încercare. Iar dacă adversara nu reușește să spargă acest zid și să mute presiunea exclusiv pe ea, meciul se poate termina rapid.

Irina nu a putut să facă asta și a ajuns prea des să joace în termenii belgiencei, care a făcut un meci incredibil de curat: 15 erori neforțate, 15 lovituri direct câștigătoare. Partida nu a fost în niciun moment în mâinile Irinei, iar asta pentru că Mertens a fost prea solidă și cu un joc mult prea echilibrat.

În ambele seturi, Mertens a făcut break-ul devreme și nu l-a mai cedat până la final, în condițiile în care belgianca nu și-a pierdut niciodată serviciul și a avut un procentaj de aproape 80% puncte câștigate cu primul serviciu.

Irina a avut ocazia să se apropie și s-au ivit mici jumătăți de șansă, dar mereu întotdeauna Mertens i-a tăiat elanul și și-a continuat liniștită drumul spre ceea ce a fost o victorie de rutină și fără complicații.