Irina Begu continuă seria victoriilor în Australia, trece de Veronika Kudermetova și se califică în semifinale la Adelaide

Radu Marina | 6 ianuarie 2023

Irina Begu continuă seria victoriilor foarte bune în acest început de sezon, câștigă acum și cu Veronika Kudermetova, numărul 9 mondial și favorita 4 a turneului de la Adelaide: a fost 7-5, 6-4 pentru Irina, într-un sfert de finală spectaculos.

Această victorie e prima obținută de Irina în fața unei jucătoare din Top 10 de la Miami 2022 încoace, când a trecut în turul doi de Aryna Sabalenka. În total, Irina ajunge la opt victorii în carieră vs jucătoare din primele zece.

Este, totodată, și victoria care îi garantează Irinei revenirea între primele 30 de jucătoare ale lumii începând cu săptămâna viitoare – un premiu și pentru rezultatele bune de anul trecut.

Succesul cu Kudermetova, jucătoare calificată anul trecut la WTA Finals și una dintre revelațiile sezonului 2022, e unul cu adevărat important pentru Irina, atât pentru victoria în sine, cât mai ales pentru că se adaugă la acest șir excelent de meciuri câștigate cu jucătoare relevante: Shelby Rogers, Jelena Ostapenko și acum Kudermetova, cea care o învinsese în ultimul lor meci jucat.

Cum era de așteptat, având în vedere adversara întâlnită, partida a fost echilibrată, iar Irina a revenit în primul set de la 1-3 și 2-4.

Per total, Irina a făcut un meci curat (19 lovituri direct câștigătoare, 16 erori neforțate), și-a creat multe șanse și a avut întotdeauna grijă să frâneze tenisul avântat al Veronikăi.

Pentru prima ei finală în Australia, Irina o va întâlni în meciul următor pe Aryna Sabalenka, cea care a trecut în două seturi de Marketa Vondrousova. Irina a învins-o pe Sabalenka în ultimul lor meci disputat la Miami, anul trecut, 6-4, 6-4.

https://twitter.com/WTA/status/1611218601515823106?s=20&t=11NnlxBSzHq9e0sWYiaUqg