Fast
Româncele încep cu o victorie

Irina Begu avansează la Indian Wells, urmează Pliskova. Azi e Moni vs Sorana, debutează și restul fetelor

Radu Marina | 8 martie 2018

Irina Begu a deschis contul româncelor la Indian Wells cu o victorie: s-a calificat în turul doi după o victorie în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-1 în fața Aleksandrei Krunic, obținând a treia victorie în fața sârboaicei din tot atâtea meciuri.

Contra lui Krunic, Begu nu a avut cel mai promițător start de meci. Și-a cedat serviciul din primul game după două duble greșeli consecutive, nu și-a găsit găsit ritmul la serviciu și nu a putut lega jocul. Cu un serviciu care a tras-o în jos (doar patru puncte a reușit cu serva a doua), Irina nu a putut construi aproape nimic în primul set, pe când Krunic a fost pe tot terenul, s-a apărat bine și a profitat deplin de jocul dezordonat al româncei.

Setul doi a început în aceeași notă, Krunic a avut minge de break chiar în primul game și amenința cu desprinderea; dar, spre deosebire de primul set, de data asta Irina s-a salvat cu serviciul.

După mingea de break salvată, Begu a început să-și găsească cadența loviturilor și să simtă mai bine mingea. Break-ul reușit la 2-2 după câteva erori ale sârboaicei a fost și momentul în care echilibrul s-a rupt, iar Irina s-a recalibrat și a intrat în meci. În timp ce Krunic nu a mai părut concentrată la ce are de făcut, Irina și-a curățat jocul de greșeli, a părut mai relaxată, și-a ridicat mult nivelul, iar restul meciului a arătat mai clar diferența de valoare și de potențial. Până la finalul meciului, Irina a mai cedat doar trei game-uri.

În meciul următor, Irina o va întâlni pe Karolina Pliskova, favorită 5. Până acum, cele două și-au împărțit victoriile; în 2011, la Tokyo a câștigat Irina, iar anul trecut, chiar la Indian Wells, Pliskova a învins în două seturi strânse.

Simona: „Sunt gata, atât cât pot fi”

Prezentă la WTA All Access Hour, Simona Halep a dat de înțeles că e pregătită din punct de vedere fizic „atât cât poate fi” la acest moment. „Vreau să joc și să văd cum va rezista piciorul”, a spus favorita 1, care va deschide turneul vineri, contra Kristynei Pliskova, care a trecut de Duan în primul tur. Halep a învins-o clar pe Kristyna, anul trecut, la Madrid.

Întrebată cât timp i-a luat ca să treacă peste finala de la Melbourne, Simona a râs: „Câte săptămâni sunt de atunci? Nu, pot să spun că am depășit momentul. Când mă voi mai confrunta cu un astfel de meci, voi ști cum să gestionez un timeout medical la 4-3 în decisiv”, a amintit ea de episodul petrecut în finala Australian Open.

Simona și Irina debutează în turneul de dublu azi, contra Melichar/Peschke.

Tot azi debutează și Mihaela Buzărnescu la simplu, și, mai ales, e programat duelul românesc Monica Niculescu vs Sorana Cîrstea; e al doilea an consecutiv când cele două se întâlnesc în primul tur la Indian Wells, anul trecut câștigând Moni, în trei seturi. Ea conduce cu 5-3 în H2H.

De asemenea la dublu sunt programate Monica, Mihaela și Raluca Olaru.

***

Shop-ul 30-0

30 la sută OFF între 1-8 martie pentru orice tricou pentru femei

Între 1-8 martie, primești 30 la sută reducere în Shop pentru produsele dedicate femeilor din Shop-ul Treizecizero. Adică tricouri, dar și orice bundle sau produs de print* (*excepție).

Folosește codul WOMEN30LOVE în căsuța „Aplică cupon” și primești reducerea.

Plus: fiecare doamnă sau domnișoară care face o comandă în această perioadă primește un cadou!

Cumpără aici!