Fast
Premieră pentru Irina

Irina Bara o învinge pe Chloe Paquet, obține prima victorie din carieră la Wimbledon!

Radu Marina | 28 iunie 2022
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Victoria obținută astăzi de Irina Bara în fața franțuzoaicei Chloe Paquet are, de oriunde ai privi-o, o semnificație aparte. În termeni de clasament ai adversarei, poate nu e cea mai importantă victorie reușită de Irina Bara, dar cu certitudine este una dintre cele mai relevante – o bornă pe care ea o bifează în cariera ei: prima victorie pe tabloul principal la Wimbledon!

Irina Bara a profitat de tragerea la sorți favorabilă, a trecut fără probleme, 6-2, 6-4 de Paquet, jucătoare clasată pe locul 106 mondial. Pentru Irina, acesta a fost al doilea succes consecutiv în fața franțuzoaicei, după ce în 2021 o învingea pe aceasta într-un turneu ITF, în Spania. 

Aflată în premieră pe tabloul principal la Wimbledon, după patru încercări în care n-a reușit să treacă de calificări, Irina bifează acum a treia ei victorie pe un tabloul principal la un Slam, după cele două legate la Roland Garros, în 2020. 

Partida cu Paquet a fost controlată în foarte mare parte de Irina, de la început și până la final: și-a făcut jocul ei solid de pe linia de fund, s-a apărat când a fost necesar, a variat și a apelat la slice-urile ei incomode, care au rupt ritmul adversarei. 

În primul set, Irina a fost aproape imbatabilă la serviciu – iar ăsta e mare lucru, în condițiile în care serviciul nu a fost niciodată arma ei principală. Timp de un set, Bara nu a avut de apărat nicio minge de break și a pierdut doar patru puncte cu serviciul la total. Acest procentaj ridicat la serviciu s-a păstrat și în setul doi, unde lucrurile s-au mai echilibrat o idee, dar în continuare Irina a rămas jucătoarea care a presat, a căutat să deranjeze și să-și facă loviturile. 

Break-ul decisiv s-a produs la 3-3, iar de acolo până la finalul setului – și al meciului – Irina a fost de netrecut, din nou, la serviciu: a confirmat cu ușurință de fiecare dată break-ul, și singurele emoții au apărut la 5-4, când a servit pentru meci și a avut de anulat o minge de break a adversarei. 

Următoarea adversară a Irinei va fi Paula Badosa, favorita 4 a turneului.

Va fi un meci teribil, dar s-ar putea dovedi o experiență folositoare pentru Irina, care pleacă, fără dubii, cu a doua șansă în această întâlnire. Cu toate astea, ambele meciuri jucate cu Badosa (în 2018 și 2019 la două turnee ITF) au fost meciuri echilibrate, încheiate în trei seturi.