Fast
„Cea mai mare personalitate sportivă din România"

Ion Țiriac: „Aș vrea acum ca încă 10 mii de copii să meargă la tenis de mâine“

Treizecizero | 13 iulie 2019
Wimbledon este oferit pe 30-0 de

Invitat la microfonul Eurosport pentru o primă reacție după marea victorie a Simonei Halep, Ion Țiriac, prezent la Londra pentru această finală, a ținut să spună o poveste veche de câteva săptămâni:

„După Roland Garros, unde nu a jucat cum și-ar fi dorit, nu știa nimeni daca va trece aici un tur sau trei. Simona a fost accidentată timp de cinci luni, iar la începutul anului nu a jucat prea bine.

Dar după primele trei-patru meciuri de aici am văzut că joacă mai bine de la tur la tur. Înaintea meciului, i-am spus ca are acum o șansă mare, cu condiția să o miște pe Serena în teren. Pentru că această Simona de acum își folosește mai mult propriile arme. Ea are un talent ieșit din comun, reverul în lung de linie este ceva ce nu am mai văzut. Și vă mai spun ceva ce mulți nu vor înțelege: Simona e foarte rapidă, dar încă nu se deplasează suficient de bine…“, a spus Ion Țiriac, înainte să spună că acesta este momentul Simonei și al familiei și al echipei ei, că trebuie să-l sărbătorească cum se cuvine.

„Simona este cea mai mare personalitate sportivă din România. Aș vrea acum ca încă 10 mii de copii să meargă la tenis de mâine. Asta îmi doresc.“