Fast
Rusia conduce România, 2-1

Înfrângere dramatică pentru Ana Bogdan în fața Ekaterinei Alexandrova; Rusia conduce cu 2-1

Camelia Butuligă | 8 februarie 2020

În al treilea meci din întâlnirea România – Rusia, Ana Bogdan a pierdut o luptă intensă, în care puține lucruri le-au despărțit pe cele două. Alexandrova s-a impus, 7-5, 3-6, 7-5, la prima oportunitate de break de care a beneficiat în setul decisiv.

Rusia conduce acum România cu 2-1.

Ana Bogdan și Ekaterina Alexandrova au o filozofie de joc asemănătoare – le place să lovească și să încheie punctul în termenii lor, rusoaica cu un plus la serviciu și la rapiditatea cu care caută winnerul de la prima lovitură. Niciuna nu este obișnuită să stea prea mult în defensivă, dar acest meci le-a obligat să iasă din zona lor de confort și să apere mai mult decât le-ar fi plăcut.

A fost o bătălie strânsă, iar în acest gen de meciuri, punctele mari devin și mai mari – toate cele trei seturi au fost câștigate datorită unor sprinturi pe ultima porțiune, mai întâi de Alexandrova, apoi de Ana, iar în decisiv din nou de rusoaică, mai stăpână pe sine în acele momente de tensiune maximă din finalul partidei. 

Este dezamăgitor să pierzi când ai câștigat cu două puncte mai mult decât adversara, la capătul a două ore și jumătate de tenis incredibil de solicitant fizic și psihic, dar astea sunt regulile jocului. După pierderea primului set, Ana a reușit să riposteze cu brio, forțând-o pe rusoaică să joace fiecare minge, ridicându-și nivelul și pe serviciu și pe retur și sădindu-i îndoiala în suflet și oboseala în picioare.

Din păcate, românca nu a reușit să capitalizeze ascendentul cu care a intrat în decisiv – a avut trei șanse de break în setul 3, una la 0-0 și două la 3-3, însă Alexandrova s-a strecurat ca prin urechile acului din acele două gameuri dificile. 

Servind pentru a rămâne în meci la 5-6, a fost rândul Anei să se crispeze – după ce a pierdut un schimb lung și solicitant la debutul gameului, la punctul următor a pus o scurtă neinspirată care a aterizat în fileu, iar apoi a făcut o dublă greșeală care i-a dat Alexandrovei trei mingi consecutive de meci. Rusoaica a profitat de prima, tot pe o neforțată a Anei.

Un sfârșit dureros, fără îndoială. 

România mai are o șansă să egaleze scorul în al doilea meci de simplu al zilei, între Jaqueline Cristian, care a înlocuit-o pe Gabriela Ruse, și Veronika Kudermetova, (prima lor întâlnire).

Foto: Ramona Toderaș | 30-0



https://twitter.com/treizecizero/status/1226173673255690240?s=20