Fast
Jaq egalează pentru România! 2-2

Incredibil, ce victorie obține Jaqueline Cristian! Jaq câștigă la debutul în Fed Cup, iar România vs Rusia se decide în meciul cinci

Treizecizero | 8 februarie 2020

Jaqueline Cristian a reușit ceea ce nimeni nu credea: să câștige meciul cu Veronika Kudermetova, 7-5, 6-3, aducând al doilea punct pentru România. Meciul cu Rusia se va decide la dublu.

Uneori, soluțiile sunt exact acolo unde nu te aștepți. După ce Ana Bogdan, MVP-ul României în acest weekend, a pierdut o bătălie cruntă cu Ekaterina Alexandrova în foarte importantul meci trei, tot aerul s-a scurs din sala de la Cluj și probabil că toată lumea a considerat întâlnirea încheiată. La urma urmelor, eram conduși acasă cu 1-2, iar Rusia avea ascendentul moral și jucătoarea mai experimentată pe teren în meciul patru.

Noi? Cu o echipă deja neobișnuită în acest weekend, speranțele de a prelungi meciul încăpeau pe mâna celei de-a zecea jucătoare din România în clasamentul WTA: Jaqueline Cristian, la debutul în Fed Cup.

Însă de asta e frumos sportul: într-un meci în care nimeni nu-i dădea nicio șansă, Jaqueline a reușit unul dintre acele rezultate care îți poate schimba în bine o carieră: a câștigat de o manieră splendidă cu Veronika Kudermetova, 7-5, 6-3, aducând egalarea pentru România la general și trimițând întâlnirea cu Rusia în meciul decisiv, cel de dublu.

https://twitter.com/FedCup/status/1226175413317242880?s=20
https://twitter.com/FedCup/status/1226184525232967682?s=20

Echipa României merge all-in pe mâna lui Jaq! 

După ce a câștigat meciul patru, Jaqueline intră și la dublu, alături de prietena ei cea mai bună, Gabriela Ruse. Decizia antrenorilor României este, așadar, de a schimba perechea anunțată inițial pentru meciul de dublu, mizându-se pe energia nesperată adusă de Jaqueline.

Rusia rămâne cu perechea anunțată inițial, Kalinskaya / Blinkova. 

Jaq și Gabi au câștigat recent titlul de dublu la Andrezieux-Boutheon (ITF, 60K). 

Anul trecut, au făcut finala la București. Spuneau, apoi, că își doresc să fie viitoarea echipă de dublu de Fed Cup a României. 

Dorința li se îndeplinește mai repede decât credea oricine, și încă într-un meci cu o miză imensă. 

Victoria înseamnă câștigarea în mod cu totul neașteptat a meciului cu Rusia și calificarea la turneul final de la Budapesta, din aprilie.