Fast
Gheață spartă pe 2018

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sunt în prima finală a anului la Dubai

Radu Marina | 2 martie 2018

După un început de an nu tocmai promițător, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer se califică în prima finală a sezonului, după 7-5, 6-3 cu Ivan Dodig/Rajeev Ram, favoriți trei. Va fi a doua finală consecutivă la Dubai pentru Tecău și Rojer. Perechea româno-olandeză a câștigat titlul anul trecut în fața echipei Bopana/Matkwoski.

Aceasta este a 52-a finală a carierei pentru Horia; de asemenea, este prima pe care o reușește de la titlul câștigat la US Open, anul trecut.

În semifinala de astăzi contra Dodig/Ram, Horia și Rojer au avut un procent de aproape 80% de puncte câștigate cu primul serviciu, fără a avea vreo minge de break de salvat, ceea ce le-a ușurat mult munca. S-au putut concentra pe retur, acolo unde și-au luat de fiecare dată șansele în momentele cheie: în primul set au apăsat pe accelerație la 6-5, iar în setul doi la 4-3 au întors de la 15-40 și au făcut break-ul, care a fost suficient pentru a câștiga și meciul, în condițiile în care Juls și Horia au fost de neatins cu serviciul pe tot parcursul întâlnirii.

Pentru titlu, Rojer și Tecău vor juca cu învingătorii echipei Damir Dzumhur/Filip Krajinovic – Jamie Cerretani/Leander Paes.

În drumul spre finală, Horia și JJ, favoriți 2 la Dubai, trecuseră de Daniell/Inglot și de Matkovski/Qureshi.

În turneele de simplu ale săptămânii, doar Irina Begu a fost prezentă dintre românce, dar ea a pierdut în runda a doua la Acapulco, învinsă de Veronica Cepede Royg. În challengerul masculin de la Indian Wells, Marius Copil este prezent în faza sferturilor de finală.

În altă ordine de idei, Sorana Cîrstea și-a aflat adversara din Tiebreak Tens, ediția de la New York. Sori o va întâlni în sferturi pe Shuai Zhang, cu învingătoarea urmând să joace cu Marion Bartoli sau Serena Williams. Vandeweghe – Hantuchova și Venus – Svitolina sunt celelalte meciuri.

***

Jucătorii români în 2018, titluri și finale, ATP și WTA, simplu și dublu:

Titluri:

Simona Halep – Shenzhen
Simona Halep, Irina Begu – dublu, Shenzhen

Finale:

Simona Halep – Australian Open
Mihaela Buzărnescu – Hobart
Marius Copil – Sofia
Horia Tecău (cu JJ Rojer) – dublu, Dubai*

 

***

 

Ofertă de neratat în Shop-ul 30-0!

30 la sută OFF între 1-8 martie pentru orice tricou pentru femei

Între 1-8 martie, primești 30 la sută reducere în Shop pentru produsele dedicate femeilor din Shop-ul Treizecizero. Adică tricouri, dar și orice bundle sau produs de print* (*excepție).

Folosește codul WOMEN30LOVE în căsuța „Aplică cupon” și primești reducerea.

Plus: fiecare doamnă sau domnișoară care face o comandă primește un cadou!