Fast
A patra finală la Rotterdam

Horia Tecău și Jean Julien Rojer pierd în două tiebreak-uri prima lor finală a sezonului

Radu Marina | 17 februarie 2019

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au fost învinși în finala de la Rotterdam, 6-7, 6-7 cu Henri Kontinen/Jeremy Chardy. Aceasta a fost a 55-a finală din cariera lui Horia (bilanț 35-20) și a treia pe care o pierde la Rotterdam, unde are și un titlu, câștigat în 2015.

Deși au pierdut la final, săptămâna aceasta este un pas în direcția cea bună pentru Juls și Horia. Ei au ajuns la Rotterdam cu o serie de patru înfrângeri consecutive, fără victorie în sezonul 2019. Aici au spart gheața, trecând în primul tur de Nikoloz Basilashvili/Matthew Ebden, urmând ca apoi să cedeze un singur set în restul drumului.

În finală, cei doi au întâlnit echipa Henri Kontinen/Jeremy Chardy, aflați la primul turneu împreună. Fără John Peers, partenerul obișnuit al lui Kontinen, finlandezul a făcut o treabă excelentă cu Chardy (jucător care evoluează mai mult în proba de simplu).

Tecău și Rojer au avut o revenire importantă în primul set, dar n-au putut-o duce la capăt: au egalat de la 3-5 și au salvat o minge de set la 4-5, dar n-au putut repeta isprava și în tiebreak.

În setul doi cele două echipe au mers cap la cap, cu un plus pentru Horia și Juls, care au avut două mingi de break la 4-3. Când s-a ajuns în tiebreak, ei au condus cu 4-2. N-au profitat de aceste mici oportunități, în schimb au făcut-o adversarii lor. Cu puțin ajutor după o dublă greșeală a lui Horia la 4-2 în tiebreak, Chardy și Kontinen au reușit patru puncte consecutive și au fugit cu victoria.

Pentru Horia și Juls, această finală e tipul de rezultat venit la momentul potrivit. E și o reconfirmare a faptului că această echipă știe foarte bine cum să gestioneze perioadele în care victoriile vin mai greu. Nu e prima dată când, după o serie de înfrângeri, ei răspund cu un rezultat solid. Cel mai recent exemplu venise toamna trecută, când, după o serie mai puțin reușită pe traseul US Open-Beijing-Shanghai-Basel, ei au făcut finală la Mastersul de la Paris.

Lista titlurilor și a finalelor românilor în 2019, WTA și ATP, simplu și dublu

Titluri
Irina Begu și Monica Niculescu – dublu, Hua Hin

Finale
Simona Halep – Doha
Horia Tecău (cu Jean Julien Rojer) – dublu, Rotterdam

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥