Fast
Horia, titlul numărul 31

Horia Tecău și Jean Julien Rojer câștigă un titlu chiar înainte de startul Roland Garros

Treizecizero | 27 mai 2017

După un sezon de zgură nereușit, cu o semifinală la Barcelona, dar și cu trei eliminări din primul meci la cele trei turnee Masters din Monte Carlo, Madrid și Roma, Horia și Jean Julien au simțit că au nevoie de mai multe meciuri înainte de startul Roland Garros, turneu la care au atins semifinalele în trecut. Au găsit aceste meciuri la Geneva, unde au mers până la capăt, câștigând titlul după o finală pe muchie, cu Cabal/Farah. A fost 2-6, 7-6 (9), 10-6 în o oră și 51 de minute; Horia și Juls au putut reveni după un prim set în care au fost dominați și au jucat excelent câteva puncte mari în cele două tiebreak-uri, întorcând soarta meciului, după ce au salvat și un matchpoint în tiebreak-ul setului secund, cu un serviciu nereturnat al lui Horia. Tot pe serviciul românului s-a tranșat și mingea decisivă a tiebreakului din setul doi.

În drumul spre finală, Horia și Juls trecuseră de Koolhof/Middelkoop, Petzschner/Peya și Lipsky/Paes, cu un singur set pierdut, în semifinală.

Horia urcă pe 21 în clasamentul de dublu, iar echipa celor doi revine în cărți pentru Turneul Campionilor, acum pe 8 în Race.

Este al doilea titlu al anului pentru cei doi, după cel de la Dubai, și al 31-lea al carierei lui Horia, din 49 de finale.

Românii în 2017 

Titluri

Simona Halep (Madrid)

Horia Tecău (Dubai, cu JJ Rojer) – dublu
Raluca Olaru (Hobart, cu Olga Savchuk) – dublu
Monica Niculescu (Biel, cu Su-Wei Hsieh) – dublu
Florin Mergea (Barcelona, cu Aisam Qureshi) – dublu
Horia Tecău (Geneva, cu JJ Rojer) – dublu

Finale

Monica Niculescu (Hobart)
Simona Halep (Roma)

Raluca Olaru (Shenzhen, cu Olga Savchuk) – dublu