Fast
Rămâne cu primul sfert după un an

Greutatea consolidării: după victoria cu Pouille, Marius Copil se oprește în sferturi la Metz

Radu Marina | 22 septembrie 2017

Marius Copil s-a oprit în sferturi la Metz după ce a fost învins în două seturi de Peter Gojowczyk într-un meci în care neamțul a fost peste tot, a dominat de la început și până la final și i-a ieșit tot ce a încercat. De multe ori, victoriile importante, precum cea obținută de Marius aseară cu Pouille, se transformă într-o armă cu două tăișuri pentru jucătorii care nu sunt obișnuiți cu ele. Pe de o parte te motivează, te face încrezător, pe de altă parte te seacă de energie, atât fizic cât și mental; așteptările sunt dintr-o dată altele și dacă mai ai în față și un jucător care se simte excelent și îi iese totul, sau cu care ai o istorie aparte, așa cum s-a întâmplat astăzi, deznodământul riscă să îți fugă repede de sub control și să se prefacă într-o înfrângere dură.

Astăzi, Marius a părut copleșit, s-a deplasat greoi, fără soluții, iar Gojowczyk a profitat din plin de toate aceste lucruri și a jucat tactic perfect; nu i-a dat timp lui Copil să își facă jocul, s-a concentrat pe retur, acolo unde a avansat și a încercat de fiecare dată să ia returul foarte devreme. Peter a mai exploatat defensiva deficitară a românului cu lovituri departe de zona acestuia de confort, iar cu serviciul a fost de neatins (în primul set a pierdut un singur punct cu prima servă).

Încă de la primele mingi, Marius a fost ezitant, a ratat complet multe lovituri de forehand, prima servă nu a intrat mai deloc iar Gojowczyk a fost atent la fiecare minge, reușind să facă break-ul încă din debutul meciului. Până la 4-0 i-a ieșit absolut orice a încercat: passing shot-uri, scurte, lob, lovituri din retragere, retururi decisive pe primul serviciu al lui Marius, iar apoi la adăpostul serviciului care i-a adus o grămadă de puncte a reușit să închidă primul set. Nici în setul secund lucrurile nu au stat mai bine pentru Marius: neamțul a pornit la fel de decis, a făcut break-ul încă din primul game, impunând un ritm pe care Copil nu a reușit să îl susțină niciun moment. Gojowczyk a jucat tot meciul foarte repede, nu i-a dat timp lui Marius să se așeze la lovituri, lovind fie prea departe, fie înghesuit.

Singurul moment în care românul a reușit să preia controlul schimbului a fost la 2-5 în setul doi, când a facut break-ul după câteva retururi aspre, lungi și deranjante care i-au permis să construiască și să fie decisive. În rest, în majoritatea timpului a răspuns ritmului impus de Gojowczyk, a fost împins în spate și nu a putut să-și facă jocul lui obișnuit. La 2-5 a avut și o mică revenire, reușind 2 game-uri la rând, însă la 4-5, neamțul a închis meciul cu ajutorul serviciului, lovitură care l-a ajutat și i-a ușurat mult munca azi. Per total, Gojowczyk a arătat că se simte bine când joacă împotriva lui Copil; recordul lor devine acum de 3-1 în circuit pentru german. De altfel, la Wimbledon, Marius spunea pentru 30-0 exact asta, că nu îi convine în mod deosebit când își întâlnește fostul partener de antrenamente.

Trăgând linie peste săptămâna aceasta, Marius rămâne însă cu o nouă victorie importantă, care ar trebui să-i arate că lucrurile merg în direcția bună, un nou sfert ATP și un nou career-high de săptămana viitoare, care îi permite să fie prezent la cât mai multe turnee pe tabloul principal. Iar în restul sezonului de indoor e destul loc pentru ca Marius să mai adune câteva rezultate bune.

În semifinale, Gojowczyk îl va întâlni pe Misha Zverev, care a trecut în două seturi de Kenny De Schepper, reușind astfel a treia semifinală din acest an.

 

***

Apreciezi conținutul de pe 30-0? Ia-ți și 30-0 Pe Curat, Ediția 2017. Mai mult conținut de calitate, în peste 120 de pagini cu eroii tăi preferați din tenis.

Printre altele, articole dedicate Simonei Halep, portrete și interviuri exclusive cu jucători români, articole-reportaj de la Paris și Londra, eseuri despre ciudatele năravuri pe care le scoate tenisul la suprafață pe teren, despre perechea de jucători care a schimbat fața tenisului la început de secol XXI sau o povestire despre o conspirație tenebroasă care are urmări neașteptate la Roland Garros.

Ia-ți revista 30-0 Pe Curat, Ediția 2017 – din Noul Shop 30-0. Beneficiezi de oferte speciale și combinații avantajoase ca preț între produsele 30-0.