Gabi Ruse și Marta Kostyuk fac spectacol, se califică în sferturile de finală ale concursului de dublu la Roland Garros!

Andrei Năstase | 29 mai 2022
Roland Garros este oferit de

Al treilea meci, a treia victorie pentru Gabi Ruse și Marta Kostyuk pe tabloul de dublu la Roland Garros: ele au trecut azi de Caty McNally și Shuai Zhang, favoritele 4, după pierderea primului set: a fost 4-6, 6-3 și 6-4 pentru Gabi și Marta, care se vor vedea în sferturi cu  perechea formată de Madison Keys și Taylor Townsend.

Până atunci, Gabi și partenera ei pot fi mulțumite: nu doar că au revenit puternic după pierderea unui prim set în care au tot alergat, fără succes, după adversarele lor, dar au contribuit (din plin) la un frumos spectacol în deschiderea zilei la RG. 

Pentru Gabi, acesta e al doilea sfert de finală pe tabloul de dublu al unui Slam: anul trecut, la US Open, ea atingea aceeași performanță făcând echipă cu Monica Niculescu.

Gabi și Marta Kostyuk au fost conduse cu 2-0 și în setul secund azi, înainte să-și crească brusc nivelul. A fost un fel de fake make it till you make it, cu Gabi în rol principal.

Pentru că și la dublu, Gabi e generoasă cu energia ei. Știam asta din meciurile ei alături de Monica Niculescu sau Jaqueline Cristian, dar n-am văzut-o, până azi, de aproape (la dublu). Merge iute pe teren, țopăie, face adesea acel swing fără minge, pentru a-și găsi timing-ul, și vorbește. Vorbește mult, vorbește mai ales cu partenera ei, dar vorbește și cu sine: se încurajează, se ceartă, apoi zâmbește și topăie iar. E peste tot, asta-i senzația când o vezi din tribunele Terenului 6. 

Cu o energie contagioasă, care s-a prins și de partenera ei de joc, dar și de suporterii din tribune, câțiva dintre ei români, Gabi a făcut o mulțime de puncte superbe – și foarte importante – în finalul setului secund, un set închis cu reverul ei în lungul liniei. 

În decisiv, echilibrul a continuat. Gabi și Marta au avut de salvat două mingi de break în primele trei game-uri de serviciu, dar au făcut break-ul exact la țanc, când adversarele au servit pentru a rămâne în meci.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de