Gabi Ruse profită de șansa ei, avansează cu încredere la Roma. Sorana, oprită de Ons Jabeur

Treizecizero | 10 mai 2022

Gabi Ruse aduce vestea bună de la Roma, după o victorie frumoasă cu Shelby Rogers, 3-6, 6-1, 6-4, în aproape două ore de joc. Pentru Gabi, care se alătură astfel Simonei Halep în turul secund al turneului din capitala Italiei, aceasta a fost prima victorie victorie pe un tablou principal de la Miami încoace. Că ea vine chiar la debutul Gabrielei la Roma, asta o face cu atât mai specială.

Gabi a intrat pe tabloul principal de la Roma ca lucky loser, în ultimul moment, după retragerea americancei Alison Riske. Și a profitat foarte bine de șansa primită.

Ea și-a găsit cadența treptat, dar când a găsit-o nu i-a mai lăsat americancei Rogers prea multe șanse. Cu multă răbdare, Gabi a știut să-și plimbe adversara, i-a cerut să lovească din poziții incomode și a preluat inițiativa pe fiecare minge mai scurtă primită.

Încurajată și de românii din tribune, Gabriela a revenit repede după pierderea primului set și a fost mai bună și-n setul trei, unde a făcut break-ul decisiv în game-ul 7, exact la momentul potrivit.

Pe Gabi o așteaptă acum un meci complicat în turul 2: Iga Swiatek, liderul mondial, e următoarea ei adversară. Iga a învins-o pe Gabi în singurul lor meci direct de până acum.

https://twitter.com/WTA/status/1524047064291676160?s=20&t=kN6P7-PZomkHSehjro50zw

Sorana Cîrstea revine puternic, dar pierde cu Ons Jabeur

Din păcate, Sorana Cîrstea n-a reușit să o întoarcă până la capăt pe Ons Jabeur, câștigătoarea de la Madrid și una dintre cele mai în formă jucătoare din această primă parte a sezonului. Ons a câștigat în două seturi, 6-0, 7-6(1), și a ajuns deja la 21 de victorii în 2022. Și 7 sunt consecutive!

Dar Sorana i-a dat emoții cu revenirea din setul al doilea, când a întors de la 2-5 și a forțat tiebreak-ul.

Sorana, care o bătuse pe Jebeur în precedentele două întâlniri (dar asta în 2013 și 2014), n-a primit ritmul de care ar fi avut nevoie în primul set. Și nici n-a avut liniștea să și-l ia singură, pentru că Ons a condus lucrurile cu multă dezinvoltură.

Mai solidă și în schimburile de pe spate, dar mai bună mai ales în jocul ei atipic, cu multă varietate, Ons Jabeur și-a continuat, până la 6-0 și 5-2, forma nemaipomenită demonstrată săptămâna trecută la Madrid.

Însă Sorana și-a făcut loc în meci în ceasul al 12-lea, când a început să lovească parcă mai liber.

Cu lovituri mai rotunde, mai bine plasate și mai lungi, Sori a mutat jocul în termenii ei și, vreme de patru game-uri la rând, până la 6-5 pentru ea, a dictat foarte bine de pe fundul terenului.

Grăbită, chiar agresată, Ons s-a trezit dintr-o dată împinsă spre decisiv, doar că s-a repliat la timp. Și cum altfel, decât cu ajutorul scurtelor ei excelente, scurte cu care a rupt ritmul în tiebreak și a închis ușa (și geamurile) la timp.

În ce o privește, Sorana rămâne probabil cu regretul că n-a reușit să-și ducă revenirea până la capăt. Dar reacția ei din setul al doilea îi poate da încredere că se poate întoarce spre dispoziția bună arătată acum câteva săptămâni la Istanbul, unde a jucat semifinale.

https://twitter.com/WTA/status/1524093146870599681?s=20&t=kN6P7-PZomkHSehjro50zw
https://twitter.com/WTA/status/1524089589668884480?s=20&t=kN6P7-PZomkHSehjro50zw
https://twitter.com/WTA/status/1524086037311475713?s=20&t=kN6P7-PZomkHSehjro50zw

**

În celălalt meci așteptat de suporterii români la Roma, Emma Raducanu a fost nevoită să se retragă în fața Biancăi Andreescu, după niște probleme la spate apărute pe finalul primul set.

Emma a încercat să rămână pe teren, a mai rezistat câteva game-uri, însă a fost nevoită să se retragă când Bianca conducea cu 6-2 și 2-1.

Ea va juca mai departe cu Sara Sorribes Tormo (locul 37 WTA).

Tot în turul doi va juca și Simona Halep, programată în ultimul joc de pe frumoasa arenă Pietrangeli, cu Danielle Collins.

Articol în curs de actualizare