Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Federer și Serena sunt la răscruce | Cât de mult îi va ajuta participarea la Roland Garros pentru Wimbledon și ce șanse reale au la Paris?

Cât de spectaculos ar fi ca doi sportivi care au oferit atât de mult lumii și tenisului să închidă cercul cu (măcar) încă un turneu de Grand Slam câștigat? Asta își doresc și ei, și de asta sunt încă aici. Poate că Serena și Roger nu vor fi un factor la Paris, ținta lor este Londra. Dar asta nu înseamnă că prezența lor nu va fi ofertantă. Pentru tenis, un nou Grand Slam cu Federer ȘI Serena la start e o veste excelentă.

Radu Marina 28 mai 2021

Roger Federer și Serena Williams au numeroase lucruri în comun. Au dominat circuitele ATP și WTA ani la rândul, și au făcut-o într-o manieră aproape sufocantă pentru competiție. Au influențat și schimbat profund tenisul și istoria lui. Similar, amândoi au reușit să-și prelungească exemplar carierele. Iar acum, și Serena, și Roger vor să-și scrie finalul poveștii în termenii lor, pe teren. „Cred că mai am încă multe lucruri de spus. Văd linia de sosire, dar când vezi linia de sosire nu încetinești, ci accelerezi”, a spus Serena. Și Roger: „Simt, pur și simplu, că povestea mea nu s-a terminat.”

E complicat de spus cum va fi acest final. În viziunea multora, carierele celor lor merită - sau "trebuie" - să fie încheiate cu câte un ultim titlu de Grand Slam. Un astfel de rezultat nu a mai venit, în cazul lui Federer, de la Australian Open 2018, iar la Serena, de la Australian Open 2017. Indiferent dacă ești din tabăra lui "merită să câștige" ori te numeri printre cei care cred că "trebuie să câștige" - pentru finalul de gală pe care îl vedem în filme -, un lucru e limpede: câștigarea unui alt Grand Slam nu le-ar schimba dramatic carierele, așa cum nici retragerea fără vreo altă performanță nu i-ar afecta în vreun fel. Importan

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?