Fast
Goffin, ce joc, ce surpriză!

Fantasticul Goffin îl învinge pe Federer în semifinalele Turneului Campionilor, într-una dintre marile surprize ale anului

Treizecizero | 18 noiembrie 2017

Federer e ca și campion – s-a gândit aproape la unison lumea tenisului, când elvețianul, autorul unui sezon istoric la 36 de ani, a rămas în semifinale cu trei jucători pe care i-a dominat copios în meciurile directe.

Dar meciurile de tenis se joacă pe teren cu un motiv; nu se decid pe hârtie. Iar pe teren, Goffin a făcut un meci fabulos în partea a doua, impunându-și jocul contra idolului său. Belgianul a dominat cu autoritate schimburile de pe baseline, a fost super agresiv, a returnat apăsător și a servit sufocant, în special pe linia dreaptă, când n-a clipit. 2-6, 6-3, 6-4 pentru David, care va juca finala contra învingătorului dintre Grigor Dimitrov și Jack Sock, a doua semifinală programată la ora 22:00.

Într-un an al cărui desfășurător a fost greu de citit, cu căderea perechii Djokovic-Murray, duo-ul dominant anul trecut, și spectaculoasa revenire în prim-plan a perechii istorice Federer-Nadal, victoria lui Goffin, care-l bătuse în grupe și pe Rafa Nadal și este acum unul dintre cei doar 6 jucători , se califică drept una dintre marile șocuri ale lui 2017.

Federer (și fanii săi) nu poate fi însă trist: 2017 a fost incredibil de satisfăcător pentru elvețian, cu rezultate și, mai ales, cu un tenis din altă ligă. Înfrângerea de azi a fost abia a 5-a a anului pentru Roger, care încheie sezonul cu două Slamuri, șapte titluri și locul 2 în lume.

Cronica meciului e pe larg aici. 

https://twitter.com/TennisTV/status/931919648462983168

***

Black Friday pe 30-0 Shop: trei zile în care toate produsele din Shop sunt reduse între 20 și 50 la sută! Ia-ți acum unul dintre tricourile sau revistele 30-0. Sau pachetul care le cuprinde pe toate și-ți dă și un voucher pe care să-l folosești la următorul set de produse