Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Duelul Halep – Buzărnescu nu a dezamăgit: una a câștigat, amândouă au avut de câștigat. Mai vrem!

Deși doar una din ele a câștigat pe tabelă, cred că amândouă au avut lucruri de câștigat din acest meci. Nivelul ridicat de joc și felul cum au răspuns amândouă provocărilor de joc lansate de adversară ar trebui să le dea un plus de încredere de acum înainte. (Foto: Jimmie48Photography)

Camelia Butuligă 3 iulie 2019

Mi-am dorit un meci între Simona și Mihaela încă de când aceasta din urmă a luat pe sus clasamentul WTA, în toamna lui 2017. Am avut mereu o bănuială că din stilurile lor de joc va rezulta un match-up atractiv și că vor scoate ce e mai bun una din cealaltă. Cea de-a doua bănuială era că meciurile vor fi echilibrate, competitive, ambele putând pune probleme celeilalte. Cu întârziere, dar dorința mi-a fost îndeplinită: am văzut azi primul meci Halep - Buzărnescu și nu am fost dezamăgită. Bănuielile (sau mai bine zis speranțele) mi s-au adeverit: am primit un meci disputat care a avut nevoie de decisiv, în care fiecare a forțat-o pe cealaltă să-și ridice nivelul, repetat. 

E o dinamică aparte în meciurile în premieră între două adversare, iar naționalitatea comună adaugă și ea o dimensiune. Simona și Mihaela n-au fost până acum decât colege de serviciu (heh) și coechipiere la Fed Cup – tot timpul de aceeași parte a baricadei. Nu sunt aceeași generație, dar își cunosc cu siguranță jocul foarte bine. Au lovit împreună, s-au uitat la meciurile celeilalte. Felul cum au intrat amândouă în partidă, cu piciorul pe accelerație, demonstrează că știau foarte bine ce le așteaptă și au trecut la treabă fără să mai tatoneze terenul.

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?