Fast
Tragerea la sorți

Dubai | Simona Halep deschide cu Alison Riske, Irina Begu primește o jucătoare din calificări

Treizecizero | 12 februarie 2022

Circuitul WTA revine săptămâna viitoare la Dubai, unde turneul (WTA 500 în acest an) are, ca de obicei, un tablou tare, dublat de unul de calificări la fel de tare.

Pe o jumătate de tablou de sus unde Aryna Sabalenka este cap de serie 1, Simona Halep a primit-o pe Alison Riske, americanca intrată pe tablou cu un wild card.

E un prim tur potrivit pentru ca Simona să intre în turneu; o adversară deloc simplă, dar pe care dubla campioană de Grand Slam a învins-o de trei ori în tot atâtea întâlniri anterioare. Două dintre ele au fost pe zgură (Roma 2015 și Roland Garros 2018, în startul campaniei care avea să ducă spre primul Slam); un alt meci a fost pe hard, la Beijing 2017.

Riske, numărul 55 mondial la ora tragerii, a revenit la formă în acest start de sezon, când a ajuns în finală la Adelaide, pierdută cu Madison Keys. Mai apoi a pierdut în turul al doilea la Melbourne, învinsă de Ostapenko. În partea ei, Simona aduce la startul acestui turneu un bilanț de 8-1 în 2022, sezon în care are deja un titlu.

Dacă va trece de Riske, Simona (care a fost prezentă la ceremonia tragerii la sorți) ar putea-o întâlni pe Paula Badosa în turul al doilea, iberica așteptând să se termine calificările ca să-și afle adversara din primul tur. Ar fi un meci în premieră; Simona n-a mai întâlnit-o niciodată pe jucătoarea care și-a făcut un nume în circuit anul trecut și confirmă deja și în startul acesta de sezon, în care a câștigat titlul la Sydney și a pierdut apoi, epuizată, în optimi la AO.

În afară de Badosa și Sabalenka, mai sunt pe jumătatea de sus jucătoare ca Iga Swiatek și Ons Jabeur, cu care Simona a avut mereu meciuri complicate.

Simona a câștigat de două ori titlul la Dubai, în 2015 și la cea mai recentă prezență a ei aici, în 2020, chiar înainte de pandemie. Atunci ea s-a impus într-un turneu grozav și o finală dramatică, învingând-o pe Elena Rybakina într-un meci pe muchie.

Irina Begu este cealaltă jucătoare din România calificată direct pe tablou. După o săptămână excelentă la St. Petersburg, Irina este pe partea de jos a tabloului – unde cap de serie 2 este Barbora Krejcikova, iar alte nume importante sunt Muguruza sau Kontaveit – și va deschide cu o jucătoare venită din calificări.

Tabloul de calificări este unul foarte tare, comparabil cu multe turnee WTA 250. Gabi Ruse (deja în turul 2, după victoria cu Gasanova; o va întâlni pe Paolini) și Jaq Cristian (a pierdut cu Siniakova în primul tur) au fost la start, încercând să-și facă loc prin cele trei tururi de calificări. Șase locuri sunt rezervate pe tabloul principal jucătoarelor venite din calificări.

Revenind la tabloul principal, cel mai tare meci din primul tur este Muguruza vs Danielle Collins, primul meci al americancei după finala de la Australian Open.