Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Dramatic, problematic, imperfect, șarmant. Ideile de final ale unui Roland-Garros greu de uitat

A fost un turneu istoric, pentru că orice Roland-Garros care nu se termină cu Nadal câștigător e istoric. Dar, mai important, RG 2021 s-ar putea să fie turneul care reconectează o bună bucată a publicului cu tenisul, după un an în care destui dintre fani n-au mai avut destulă bandă sau energie să țină pasul. Una peste alta, s-a simțit ca un Grand Slam de vremuri aproape normale.

Adrian Țoca 14 iunie 2021

Ultimul an de tenis a fost greoi, fragmentat, anevoios, cu tribune goale. Pe lângă asta, sportul s-a trezit cu oglinda pusă în față în câteva situații complexe, care i-au expus și mai clar problemele. Roland-Garros 2021 n-a fost nici el lipsit de controverse, însă acțiunea de pe teren a luat, în cele din urmă, prim-planul, așa cum e mereu cel mai bine.

A fost un turneu istoric, pentru că orice Roland-Garros care nu se termină cu Nadal câștigător e istoric. Dar, mai important, RG 2021 s-ar putea să fie turneul care reconectează o bună bucată a publicului cu tenisul, după un an în care destui dintre fani n-au mai avut destulă bandă sau energie să țină pasul. Una peste alta, s-a simțit ca un Grand Slam de vremuri aproape normale. E o reconectare care vine la timp, pentru că Wimbledon e doar la o aruncătură de băț, perfect ca tenisul să construiască pe acest momentum și să aibă o vară excelentă. Să vedem câteva dintre ideile cu care rămânem după acest turneu.

Excepționalul performanței lui Djokovic

Când se va trage linie peste cariera lui -

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?