Fast
Rafa s-a retras

Dominic Thiem și Roger Federer se vor duela pentru titlul Indian Wells

Treizecizero | 16 martie 2019

Dominic Thiem și Roger Federer sunt cei doi finaliști ai ediției 2019 a Indian Wells, primul turneu Masters al anului. Thiem a câștigat un duel foarte strâns cu Milos Raonic, în vreme ce Roger Federer a trecut mai departe după ce Rafael Nadal a anunțat că nu poate juca, afectat de durerile la genunchi resimțite în sfertul de finală de ieri cu Karen Khachanov.

Thiem a reușit unicul break al unei semifinale strânse cu Milos Raonic, 7-6, 6-7, 6-4. Austriacul este la prima finală de Masters pe hard outdoor și reușește un răspuns foarte bun după un start de sezon mai puțin reușit.

Nadal a anunțat, într-o conferință de presă, că nu va putea intra pe teren pentru meciul cu Roger Federer. Spaniolul a terminat cu dureri meciul cu Khachanov, în care a primit de două ori îngrijiri la genunchi, și a admis încă de ieri că prezența lui în semifinala cu Roger este în dubiu. Ar fi fost meciul 39 între cei doi rivali, care rămân fără o întâlnire de la Shanghai 2017 încoace. „Nu pot concura la un nivel optim pentru o astfel de competiție. E greu pentru mine să accept toate aceste lucruri prin care trec în cariera mea. Uneori sunt trist, pentru că simt că am un dezavantaj față de toți adversarii mei. Dar nu e nevoie să mă plâng prea mult. Am nevoie să rămân pozitiv și recunoscător pentru toate lucrurile bune pe care tenisul mi le-a dat. Mă simt norocos pentru tot ce am reușit în viață și în lumea tenisului”, a spus Rafa, care a confirmat că va sări și peste Mastersul de la Miami, care începe săptămâna viitoare, și că intenționează să revină la Monte Carlo, în aprilie. „Nu am dubii în ce privește Monte Carlo”, a completat el.

Tot problemele la genunchi l-au obligat pe Nadal să se retragă și de la US Open, anul trecut, după ce trecuseră două seturi din semifinala sa cu Juan Martin del Potro. „E greu, pentru că simțeam că începusem bine sezonul, în ce privește genunchiul”. Totuși, îmbucurător e că Nadal a spus că nu are de gând să renunțe să joace pe toate suprafețele.

Federer și Thiem au un head-to-head interesant: austriacul a câștigat în două ocazii, la Roma 2016 și, notabil, pe iarbă, la Stuttgart în același an. Federer învinsese anterior pe hard, la Brisbane (tot 2016) și, de asemenea, a mai câștigat anul trecut, la Turneul Campionilor.

Federer are cinci titluri la Indian Wells și alte trei finale; cu un triumf în finala de duminică ar deveni posesor de unul singur al recordului de titluri la Indian Wells (acum e la egalitate cu Novak Djokovic).

Finala feminină se va disputa între Angelique Kerber și Bianca Andreescu.

Comandă în weekend-ul 15-17 martie din 30-0 Shop și bucură-te de un discount de 15 la sută la orice produs. Folosește codul de voucher REVERINCROSS și începe primăvara cu un tricou cool, o revistă sau un tote bag 30-0. Servește un produs fain, gândit și făcut de fani ai tenisului pentru fani ai tenisului!