Fast
Ce evoluție!

Dominant! Rafael Nadal trece prin tabloul Australian Open ca pe zgură, se întoarce în finală la Melbourne

Treizecizero | 24 ianuarie 2019

Rafael Nadal și-a continuat traseul impecabil la Australian Open, cu o nouă victorie impresionantă, obținută  tot contra unui tânăr din noua generație; după ce l-a învins clar pe Frances Tiafoe în sferturi, Rafa i-a cedat doar șase game-uri surprizei turneului, grecul Stefanos Tsitsipas, cel care îl eliminase pe Roger Federer: 6-2, 6-4, 6-0.

Până acum, este unul dintre cele mai bune turnee făcute vreodată de Nadal pe hard, și primul Slam care se joacă pe o suprafață alta decât zgura în care ajunge în finală fără set pierdut, de la US Open 2010 încoace; atunci Rafa a și câștigat titlul, într-o finală cu Djokovic.

Sârbul ar putea fi adversarul lui Nadal și de data asta, dacă va trece de Lucas Pouille, în cealaltă semifinală, programată mâine.

Mai multe vești bune pentru Rafa: a petrecut pe teren foarte puțin timp, doar 12 ore și 10 minute în cele șase meciuri jucate până acum.

În topul all-time al finalelor de Grand Slam jucate, Nadal ocupă locul al doilea, după Federer (30), dar înaintea lui Djokovic (23). Cei trei granzi sunt urmați de Lendl, cu 19, și de Sampras, cu 18.

În ce privește rezultatele din aceste finale, bilanțul este astfel: Federer 20-10, Nadal 17-7, Djokovic 14-9, Lendl 8-11, Sampras 14-4.

Tsitsipas, debutant într-o semifinală de Grand Slam, rămâne însă cu amintirea unui turneu memorabil și cu promisiunea unui viitor care pare să-i aparțină. Deocamdată, prezentul este însă în continuare dominat de cele trei superstaruri care au rescris istoria acestui sport.

Articol în curs de actualizare

 

***

NOU! Tricou Grand Slam Life. Disponibil acum pentru precomenzi în Shop!

Tricoul inspirat din viața fanului de tenis, organizată în jurul celor patru mari turnee de Grand Slam, turnee găzduite de patru orașe electrice și cosmopolite. Poartă cu tine spiritul din Melbourne, Paris, Londra sau New York!

Disponibil pentru precomenzi AICI.