Fast
Tragerea la sorți

Doha | Simona Halep, Sorana Cîrstea și Irina Begu se pregătesc de primul WTA 1000 al sezonului

Treizecizero | 18 februarie 2022

Circuitul feminin se va muta rapid de la Dubai la Doha, unde începe primul WTA 1000 al sezonului. Turneul din Qatar va avea trei românce pe tabloul principal, cu o a patra încă în cursă în calificări.

Astfel, Simona Halep o va întâlni pe Caroline Garcia în primul tur al competiției pe care a câștigat-o în 2014 și la care a mai jucat o finală în 2019.

Garcia este o adversară familiară Simonei, cele două întâlnindu-se de opt ori până acum în circuit, românca impunându-se în șapte ocazii. Singurul eșec a venit la acel turneu de la Beijing din 2017, în finală, imediat după ce Simona tocmai ce reușise să-și asigure trecerea pe primul loc. Cel mai recent duel dintre cele două a avut loc anul trecut, la Miami, cu Simona impunându-se în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-0.

Fostă jucătoare de Top 5, Caroline Garcia e acum pe locul 70 și a intrat pe tablou cu un wildcard.

În runda următoare, Simona ar urma să o întâlnească pe învingătoarea dintre jucătoare americane, Shelby Rogers și Coco Gauff. Simona are 1-1 cu Rogers (ultimul meci, la AO 17, când americanca s-a impus în primul tur) și 1-0 cu Gauff (victorie la Wimbledon 2019). Runda a treia ar putea însemna o întâlnire cu Paula Badosa, favorita 3 a turneului, care are bye în primul tur și un meci greu în al doilea, cu învingătoarea dintre Clara Tauson și Belinda Bencic.

Sorana Cîrstea, care a reintrat în Top 30 pentru prima oară după opt ani în această săptămână, o va întâlni pe egipteanca Mayar Sherif în primul tur. Sherif, locul 65 acum, este finalista turneului Winners Open de la Cluj, din vara trecută. Va fi primul duel dintre cele două.

În cazul unui succes, Sorana se va vedea apoi cu Garbine Muguruza, favorita 5, care are bye în primul tur. Muguruza a câștigat toate cele patru întâlniri precedente cu Sorana.

La rândul ei, Irina Begu are parte de o reîntâlnire cu Petra Kvitova, cu care a jucat recent la St. Petersburg, reușind o victorie excelentă în drumul spre semifinale. A fost prima victorie a Irinei din șase meciuri cu sportiva din Cehia, care vine după un sfert de finală în această săptămână la Dubai (învinsă de Ostapenko după ce Petra a avut și o minge de meci).

În cazul unei noi victorii cu Kvitova, Irina o va întâlni mai apoi pe învingătoarea dintre Elise Mertens și Jasmine Paolini.

În calificări, Jaqueline Cristian a trecut de primul tur (victorie cu norvegianca Eikeri) și mai are nevoie de o victorie ca să ajungă pe tabloul principal. Jaq o va întâlni pe franțuzoaica Oceane Dodin, cea pe care Irina Begu o învingea anul acesta la AO după ce a salvat mingi de meci. Tot în calificări, Irina Bara și Ana Bogdan au fost învinse în primul tur de A. Rus, respectiv A. Sasnovich.

Pe un tablou care le cuprinde pe opt din primele zece jucătoare ale lumii, cap de serie 1 la Doha este Aryna Sabalenka, iar restul capilor de serie cu acces direct în runda a doua sunt, în ordine, Krejcikova, Badosa, Kontaveit, Muguruza, Sakkari, Swiatek și Jabeur.