Fast
Comentarii real time

Discuții live pe 30-0: recomandări despre experiment

Treizecizero | 15 aprilie 2017

Am anunțat odată cu lansarea noii versiuni a site-ului un experiment în ceea ce privește comentariile. Spuneam, data trecută, că înțelegem rolul important ocupat de ele în dinamica site-ului. Nu vrem să intervenim în acest lucru, vrem doar să încercăm o variantă prin care să îmbunătățim experiența de acum. Mai exact, am vrut să vedem dacă funcționează ideea mutării comentariilor de tip „live”, cele din timpul meciurilor, la un articol dedicat.

*

Când am expus ideea, am primit argumente excelente atât pro, cât și contra. Le-am ascultat, le intuisem și noi; la rândul nostru le analizaserăm. Prima experiență le-a scos în evidență pe toate: și pe cele bune, și pe cele mai puțin bune. Așa că, fără să fie o decizie finală, continuăm cu același spațiu separat pentru cel puțin încă o săptămână. Dacă ideea se va permanetiza, atunci fiecare nouă săptămână va primi un spațiu dedicat – adică un articol nou special pentru comentariile live.

Atenție: pe măsură ce pe site apar articole noi, link-ul către acest articol se va muta în zona de jos a homepage-ului.

*

Ca ideea să funcționeze, trebuie să se întâmple organic. Ca atare, nu impunem o regulă, ci facem o recomandare. Mai exact:

– comentariile de tip „live”, așa cum le catalogați voi pe cele publicate în timpul unor meciuri, să se grupeze la articolul dedicat comentariilor live – articol care va fi mereu vizibil pe homepage. În cazul de față, acesta.

– discuțiile de la articole ar rămâne, astfel, eliberate de segmentul de „live”. Ca și în prezent, dialogul pe varii teme care se inspiră din topicul articolului, dar deviază, apoi sfârșește prin a fi acaparat de alte teme din tenis, este liber și încurajat.

– off-topic-ul pe teme altele decât tenisul – ca și acum, nu-și găsește locul pe 30-0. Nu ezitați să mergeți pe Lead.ro pentru alte sporturi.

Nu ezitați să vă spuneți părerea despre această idee, să faceți propuneri, să o criticați. Mulțumiri!