Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

De ce înjurăm pe teren. Un ghid (aproape) științific de utilizare a sudălmilor la tenis

Cu toate că jucătorii știu care sunt sancțiunile, iar riscul de a fi auziți de cineva e aproape o certitudine, deseori nu se pot abține. Sincer, după ce am aflat ce-au descoperit niște cercetători care au studiat psihologia ocărilor, mă mir că tenismenii se pot abține atât de mult.

Camelia Butuligă 26 iunie 2018

Articol publicat inițial în Ediția 2017 a 30-0 Pe Curat

”What fucking are you doing? What fucking are you doing??!!” (David Ferrer, către arbitru, după o decizie controversată din timpul meciului pierdut contra lui Kevin Anderson la Indian Wells 2013)

Dacă arbitrul nu ar fi fost obligat să urmeze un protocol strict și dacă ar fi fost suficient de crud cât să se joace cu nervii și așa întinși la maxim ai lui Ferrer, ar fi putut să-i răspundă: ”As you can see, David, unfortunately I’m not doing any fucking right now. I wish I was, trust me”. Din păcate pentru umoristul sadic din mine, arbitrul n-a făcut decât să-i dea spaniolului un avertisment pentru limbajul obscen (și negramatical, dar pentru asta nu se dau avertismente) și să-și vadă de ținutul scorului.

David Ferrer nu este unul din jucătorii celebri pentru temperamentul său vulcanic pe teren, ca Ernests Gulbis, Fabio Fognini sau, cea mai nouă intrare în topul ”Băieți răi în tenis”, Nick Kyrgios. Totuși, dacă faci o mică investigație pe Youtube, tot dai peste

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?