Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

#DailyRG | Steffi și Martina, serva din mână la minge de titlu, și drama finalei din 1999, ultimul Slam câștigat de Graf

Finala avea să devină rapid o referință istorică, întrucât a devenit ultimul meci la Paris din cariera lui Steffi Graf, care și-a anunțat retragerea la scurt timp după ce a câștigat al 22-lea ei titlu de Grand Slam.

Treizecizero 30 mai 2020

Câte o amintire pe zi din atmosfera și istoria turneului parisian.

Dacă există o rețetă de meci memorabil, finala feminină din 1999 de la Roland Garros atinge, probabil, toate bifele necesare. Întâi de toate, am avut pe teren două superstaruri, Steffi Graf și Martina Hingis. Am avut dramă peste măsură - un meci tensionat, cu emoțiile ambelor jucătoare încercate la maxim și cu o implicare a publicului francez în stilu-i caracteristic. Și, aveam să aflăm după meci, finala avea să devină rapid o referință istorică, întrucât a devenit ultimul meci la Paris din cariera lui Steffi Graf, care și-a anunțat retragerea la scurt timp după ce a câștigat al 22-lea ei titlu de Grand Slam.

Ediția 1999 a turneului parisian intră, fără doar și poate, pe o listă scurtă a celor mai semnificative turnee de Grand Slam din toate timpurile. A doua zi după victoria lui Steffi, viitorul ei soț, Andre Agassi, întorcea de la 0-2 la seturi cu Andrei Medvedev în finală, reușind mult doritul titlu la RG, completându-și astfel colecția de titluri de Slam.

Tot la RG 1999 s-a petrecut debutul în turneele de Slam a unei viitoare cvadruple câștigătoare la Paris și n

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?