Fast
Marea Britanie, cu Konta și Watson

Cum se prezintă britanicele înainte de meciul cu România: „Suntem outsideri”

Treizecizero | 14 aprilie 2017

Adversarele României din barajul Fed Cup de peste o săptămână n-au ezitat să se plaseze încă de la momentul anunțului echipelor în postura de outsideri serioși. “România are o echipă de prima mână, joacă acasă și are avantajul suprafeței. Suntem, cu siguranță, outsideri. Astea fiind spuse, avem un excelent spirit de echipă și ne motivează faptul că tenisul feminin n-a avut atâta atenție în Marea Britanie în aproape 40 de ani”, a spus Anne Keothavong, căpitanul nejucător al adversarelor României. Calculul hârtiei îi confirmă analiza: Konta, Watson, Robson și mai puțin cunoscuta Joss Rae nu excelează niciuna pe zgură.

Marea Britanie e pentru prima dată în patru ani în postura de a juca pentru un loc în Grupa Mondială II. România a jucat ultima oară acest baraj în 2014, când, la fel ca britanicele acum, venea din Grupa Euro-Africană (chiar cu o victorie cu Marea Britanie, la Budapesta).

Pentru Johanna Konta va fi primul eveniment de după titlul de la Miami, dar rezultatele ei de pe zgură n-o prezintă pe aceeași jucătoare care câștiga în Florida. Anul trecut, Konta a pierdut în turul 1 la Madrid și la Roland Garros, și a făcut turul trei la Roma. Vor fi, de altfel, și primele confruntări pe zgură ale ei cu o jucătoare din România: Konta are 2-1 cu Simona și 1-1 cu Monica, în vreme ce pe Irina și pe Sorana nu le-a mai întâlnit.

https://twitter.com/BritishTennis/status/852083950491230208

Foarte probabil, numărul 2 al britanicelor va fi Heather Watson. Laura Robson, a treia opțiune, se chinuie de doi ani în turnee ITF, nereușind să regăsească forma de la începutul carierei, pierdută în urma unor accidentări. Robson a pierdut trei din cele patru meciuri jucate anul trecut pe zgură, pe tablouri principale, învinsă de Babos, Azarenka și Petkovic. A mai pierdut, tot pe zgură în 2016, cu Patricia Țig și Gabriela Ruse.

Heather a pierdut anul trecut în turul 1 la Madrid și în turul 2 la Roma, unde a învins-o pe Sara Errani. A ieșit în runda a doua la Roland Garros, eliminată de Svetlana Kuznetsova. Watson are un H2H favorabil cu Sorana Cîrstea (3-1), are 1-1 cu Monica și e condusă de Irina (0-1) și de Simona (0-3). Însă recordul lui Watson în Fed Cup e excelent (25-7), și știm că adesea competițiile pe echipe tind să niveleze diferențele din statistici.