Fast
Fighter girl

Condusă cu 4-1 în decisiv, Simona Halep găsește o soluție și pentru problema Svitolina, se califică în prima finală a anului!

Treizecizero | 15 februarie 2019

Simona Halep a învins-o pe Elina Svitolina, punând capăt unei serii de trei înfrângeri și șase seturi pierdute la rând în fața ucrainencei. A fost 6-3, 3-6, 6-4 pentru Simona, care se califică în prima finală a anului și prima a ei de la Cincinnati încoace.

Condusă cu 4-1 în decisiv și având de salvat trei mingi de dublu break, Simona a lansat apoi una dintre cele mai spectaculoase dintre numeroasele ei reveniri, încheind meciul cu cinci game-uri la rând.

Citește analiza Treizecizero AICI.

Până la acel moment, Svitolina părea că se îndreaptă spre o nouă victorie, adâncind și mai mult încurcătura în care s-a găsit Simona în ce privește meciurile cu Elina. Ucraineanca a dominat de la jumătatea setului secund și până la acel game lung și dramatic de la 4-1 în setul al treilea, pe care Simona a refuzat să-l predea. Când a ieșit, într-un final, din el, nimeni și nimic nu a mai putut-o opri. Nici măcar ea nu s-a putut opri, deși a scăpat printre degete două puncte la îndemână, la 30-0 și 4-4, într-un moment crucial. O colecție de execuții formidabile, în care a luat la rând liniile, a rupt echilibrul: Simona a părut pur și simplu că a căpătat o altă viteză.

„Am câștigat cu mintea și cu inima”, a răspuns Simona, întrebată cum a reușit să revină dintr-o nouă situație limită.

Simona, care bifează a doua victorie a anului la o jucătoare de Top 10, se pregătește pentru a 34-a finală a carierei (18-15), a doua la Doha (după cea câștigată în 2014) și a 18-a pe hard (10-7). În turneele Premier, bilanțul Simonei în finale este 2-1.

În meciul pentru trofeu, Simona o va întâlni pe Elise Mertens, care a învins-o în trei seturi pe Angelique Kerber, 6-4, 2-6, 6-1. Cu Mertens, Simona a câștigat ambele meciuri jucate până acum.

***

Tenisul românesc chiar este „Fire”. Adică puternic, performant, apreciat, iubit!

Urmărește sezonul 2019 purtând „Romanian Tennis is Fire”, noul tricou de la 30-0, inspirat și dedicat incredibilelor rezultate ale tenisului românesc din ultimii șase ani! 😍😍

Și nu avem doar rezultate; avem o mulțime de personalități puternice; sportivi care ne bucură și de la care ne putem inspira.

Tricoul „Romanian Tennis is Fire” vrea să sărbătorească multitudinea de campioni pe care ni i-a oferit tenisul românesc în ultimul deceniu.

Poartă un tricou care transmite asta, indiferent că ești pe străzile din România sau în tribune la Melbourne sau la New York, la Paris sau la Londra, la București sau la Madrid, în meciurile de Cupa Davis sau de Fed Cup! 🇹🇩🎾🔥