Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Cele mai importante cinci calități ale comentatorilor de tenis

Unul dintre lucrurile pe care le observ foarte des la comentatorii străini este entuziasmul faţă de acest sport pe care ei reuşesc să îl transmită prin tot ceea ce spun. Îmi place la nebunie bucuria de a face parte din spectacol.

Dana Maria 8 octombrie 2020

O observaţie făcută recent de un comentator în timpul unui meci mi-a adus aminte instantaneu de un tweet care mi-a atras atenţia cu ani în urmă. „Comentatorii de tenis nu ar trebui să fie majorete”, se spunea în tweet-ul respectiv, al cărui autor, de altfel, l-am şi uitat.

Mesajul, însă, mi-a rămas în minte şi adeseori, ascultând diverse voci, în diverse limbi, aparţinând unor comentatori cât se poate de diverşi – de la legende ale acestui sport, campioni cu multiple titluri de Grand Slam în palmares, până la jurnalişti specializaţi în tenis – m-am întrebat oare dacă aşa este sau nu. Care sunt calităţile care fac diferenţa între comentatorii buni sau foarte buni de tenis şi cei mediocri? Este mai bun un comentator care îşi maschează preferinţele (pentru că, să fim oneşti, toată lumea are preferaţi şi slăbiciuni) sau un comentator care lasă să vorbească până la epuizare fanul din sine?

Pornind de la întrebarea asta, după ceva gândire şi ierarhizare, am făcut lista celor mai importante cinci calităţi care mi se par esenţiale la cei care vorbesc despre tenis:

1. Puterea de a nu circula sau repeta clişee

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?