Fast
Semi pentru Moni

Ce victorie frumoasă! Monica Niculescu și Misaki Doi elimină favoritele principale de la Shenzhen și se califică în semifinale

Radu Marina | 8 ianuarie 2020

Pentru prima dată în această formulă, Monica Niculescu și Misaki Doi, le elimină (7-5, 6-4) pe Elise Mertens și Aryna Sabalenka, favoritele principale de la Shenzhen din proba de dublu. Monica și Misaki avansează astfel în semifinalele turneului, după ce în primul set au salvat două mingi de set consecutive la 4-5, iar în setul doi au revenit de la 0-2. 

Victoria are o însemnătate aparte, pentru că e reușită în fața celei mai puternice echipe de dublu a anului 2019. În prezent, Mertens/Sabalenka sunt clasate pe locul 5 în clasamentul de dublu, iar anul trecut cele două au câștigat turneul de la US Open și au reușit dubla Indian Wells – Miami. E un rezultat important și pentru Monica în particular; după un 2019 în care a fost deraiată de tot felul de accidentări, faptul că începe anul într-o notă pozitivă, cu o calificare în semifinale la primul turneu WTA jucat e îmbucurător atât la nivel de încredere, cât și prin prisma punctelor adunate în clasament. 

Monica și Doi au intrat pe tabloul principal de dublu nefiind favorite, iar Shenzhen este primul turneu în care evoluează împreună. În primul tur cele două le-au învins, 6-2, 6-2, pe Ekaterina Alexandrova și Oksana Kalashnikova, pentru ca astăzi să le depășească în sferturile de finală pe favoritele principale ale turneului. Combinația dintre creativitatea Monicăi și agilitatea lui Doi  dă rezultate, acestea fiind  detaliile care au făcut diferența și le-au încurcat serios pe Sabalenka și Mertens. “Ne înțelegem foarte bine și combinația asta dă rezultate”, a spus Doi la finalul meciului. 

Intervențiile Monicăi de la fileu, precum și tenisul rapid, în viteză propus de Misaki de pe linia de fund nu le-au oferit prea multe alternative campioanelor de la US Open. În primul set, echipa Niculescu/Doi a revenit de la 2-4 și a salvat două mingi de set la 4-5, urmând ca în setul doi să repete isprava: au întors de la 0-2 și 2-3 cu break.

Pentru un loc în finală Monica și Misaki vor juca cu favoritele 3 Yingying Duan/Saisai Zheng. Chinezoaicele le-au învins astăzi, în două seturi, pe Raluca Olaru și Dalila Jakupovic.