Fast
Andy nu mai poate continua

Ce veste tristă: Andy Murray și-a anunțat retragerea din tenis. Va încerca să-și încheie cariera la Wimbledon, dar e o șansă ca sfârșitul să fie la Melbourne

Treizecizero | 11 ianuarie 2019

Andy Murray a anunțat, într-o conferință de presă încărcată de emoții, că intenționează să se retragă anul acesta la Wimbledon. Partea și mai tristă e că Andy nici măcar nu știe dacă va putea ajunge până la Wimbledon, lăsând de înțeles că e o șansă bună ca Australian Open, turneu care începe duminică noaptea, să fie ultimul său turneu.

Britanicul, în vârstă de 31 de ani, a cedat în două rânduri lacrimilor în timp ce le explica jurnaliștilor în sala de conferințe de la Melbourne că nu mai poate câștiga lupta cu durerile la șold, dureri care-l împiedică să facă lucruri banale, precum să se încalțe.

„Nu mă simt bine. Mă chinui de ceva vreme, deja. Nu sunt sigur că pot juca cu durere alte patru sau cinci luni. Tot ce se putea face s-a făcut, și nu a ajutat cu mare lucru. Cred că e o șansă ca Australian Open să fie ultimul meu turneu”, a spus Andy.

Murray, de cinci ori finalist la Melbourne și fost lider mondial, s-a operat anul trecut la șold imediat după Australian Open, revenind în timpul sezonului de iarbă. Dar după câteva turnee, el și-a anulat restul sezonului, încercând o recuperare pentru 2019.

Andy joacă luni, în primul tur, cu Roberto Bautista Agut, un meci dificil chiar și în condiții normale.

„Pot să joc cu o anumită limită. Dar durerea și faptul că nu pot da totul nu-mi permit să mă bucur de tenis, de competiție sau de antrenament. Wimbledon e locul unde aș vrea să mă opresc, însă nu sunt sigur că voi putea face asta”, a spus el, adăugând că opțiunea unei alte operații n-ar schimba cu nimic șansele de a-și continua cariera. L-ar ajuta însă să aibă o viață normală.

„Nu vreau să mai continui să joc așa. Nu mă mai pot bucura”, a conchis el.

Andy a câștigat trei titluri de Grand Slam – două la Wimbledon, un altul la US Open – și a mai jucat alte opt finale (cinci la AO, și câte una la RG, Wimbledon și USO). A ajuns pe locul 1 în lume și a încheiat acolo sezonul 2016. A câștigat de două ori turneul olimpic de tenis, a purtat Marea Britanie către câștigarea Cupei Davis și a adunat 14 titluri de Masters și unul la ATP Finals. Toate astea, în timp ce s-a luptat de la egal la egal cu cei mai titrați trei jucători din toate timpurile.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1083521391620542464

https://twitter.com/darren_cahill/status/1083524305579794432

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1083528485983776769

Articol în curs de actualizare