Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Ce se schimbă după titlul Simonei Halep la Wimbledon. Și cum au fost posibile aceste schimbări

Felul în care s-a ridicat deasupra acelor h2h defavorabile cu ultimele trei adversare (Zhang, Svitolina, Williams) și calmul metodic cu care a neutralizat-o pe Serena în finală sunt sigură că au transmis unde de șoc nu numai printre fani și în mass media, dar și în vestiar. Simona Halep nu mai este ”a giant killer”, a devenit ea însăși acum un gigant, în ciuda staturii ”diminutive”.

Camelia Butuligă 14 iulie 2019

1. Percepția asupra jocului Simonei va suferi modificări drastice

„Serena Williams versus Simona Halep, the best athlete on the WTA tour. Can the diminutive Romanian harrass Williams?”, așa prefața BBC finala feminină de la Wimbledon. Această frază rezumă percepția pe care lumea tenisului o avea despre Simona și tenisul ei: o jucătoare cu calități atletice excepționale, dar cu o statură mică și un joc mai degrabă de hărțuială decât dominant. Această percepție avea să fie zdruncinată (sperăm definitiv) de victoria categorică din finală contra celei mai titrate jucătoare active la Wimbledon. 

Felul în care s-a ridicat deasupra acelor h2h defavorabile cu ultimele trei adversare (Zhang, Svitolina, Williams) și calmul metodic cu care a neutralizat-o pe Serena în finală au transmis - sunt sigură - unde de șoc nu numai printre fani și în mass media, dar și în vestiar. Simona Halep nu mai este „a giant killer”, a devenit ea însăși acum un gigant, în ciuda staturii „diminutive”. 

2. Percepția asupra carierei Simonei se va schimba și ea

Îți place?