Fast
La Bamba

Ce nebunie de public! Federer atrage în Mexic cea mai mare audiență la un meci de tenis – 42.000 de oameni

Treizecizero | 24 noiembrie 2019

În toată nebunia dintr-un sezon de tenis, când suntem prea ocupați cu meciuri cu miză imensă, cu tensiunea și intriga marilor turnee care se succed amețitor de la o săptămână la alta, uităm adesea să vorbim despre lucruri simple, precum bucuria de a merge la o arenă de tenis pentru a-ți vedea favoriții pe viu. Imaginile din această noapte din Mexic ar trebui să ne deschidă tuturor apetitul pentru a merge la un eveniment de tenis pe viu, după cum ar trebui să ne reamintească de ce ne uităm la tenis. Ca să ne bucurăm. Fix atât de simplu este totul, despre bucurie.

Peste 42.000 de oameni s-au bucurat ca niciodată în această seară în Mexico City, acolo unde turneul sud-american al lui Roger Federer – care e însoțit în acest turneu de Alexander Zverev – a atins apogeul. După opriri în Argentina, Chile și Columbia, Federer a ajuns pentru prima dată ca jucător activ în Mexic. Iar interesul a fost incredibil.

Plaza de Toros, o arenă veche de 73 de ani construită pentru lupte cu tauri, a fost transformată ad-hoc într-o arenă-mastodont de tenis. Meciul, promovat de organizatori sub genericul #thegreatestmatch, a vândut toate biletele.

Așa că la ora la care Roger Federer și Alexander Zverev au intrat pe teren, arena arăta astfel:

Primul care a intrat pe teren a fost Zverev:

Apoi s-a declanșat nebunia:

https://twitter.com/mextenis/status/1198414924160077824?s=20


Meciul dintre cei doi a oferit și câteva momente spectaculoase; Federer a recuperat după pierderea primului set și a câștigat 3-6, 6-4, 6-2.

https://twitter.com/mextenis/status/1198419616306880512?s=20
https://twitter.com/ESPNmx/status/1198423491957182464?s=20


Totul s-a încheiat cu tradiționala poză cu sombreros.

https://twitter.com/mextenis/status/1198428306833432578?s=20

De atmosfera incredibilă a beneficiat și proba de dublu: în deschidere a avut loc un alt demonstrativ, între mexicanii Santiago Gonzalez și Miguel Reyes Varela, care i-au învins pe frații Bryan, 6-3, 4-6 și 10-2.

Organizatorii au anunțat 42.517 spectatori – ceea ce a devenit instant cea mai urmărită partidă de tenis din istorie. Precedentul record a fost deținut de un demonstrativ feminin: Kim Clijsters vs Serena Williams, meci jucat în 2010, în Belgia. Kim și Serena au atras atunci 35.681 de spectatori.

Recordul nu va rămâne, probabil, prea mult în picioare. Federer și-a anunțat deja intenția de a-l doborî la anul, în Africa de Sud, când va juca împotriva lui Rafael Nadal un meci demonstrativ pregătit de ceva vreme, în februarie. Duelul dintre cei mai mari jucători din istorie se va disputa pe Cape Town Stadium, arenă cu o capacitate de 55.000 de locuri. În deschiderea acelui meci va avea loc un dublu Roger Federer / Bill Gates vs Rafael Nadal / Trevor Noah.

Federer trebuia inițial să joace cu Juan Martin Del Potro în acest turneu sud-american, dar argentinianul nu s-a refăcut la timp și a fost înlocuit de Zverev. Cei doi au avut mari emoții cu o zi înainte, la Bogota, unde meciul lor a fost anulat în ultimul moment posibil. Din cauza tensiunilor sociale din oraș, primarul a decretat stare de asediu, motiv pentru care securitatea celor prezenți deja pe stadion nu putea fi asigurată. Marcat de moment, Federer le-a cerut scuze fanilor și a promis că se va întoarce în Columbia.

Ultimul stop al turneului este în Ecuador, la Quito.

În altă ordine de idei, Roger a anunțat încă o direcție în care-și va investi timpul, resursele și capitalul: On, brandul elvețian de încălțăminte de sport de performanță. Federer, care e și investitor, va fi brand ambassador, ba chiar e și consultant pe design și marketing.

Fotografii: Mextennis, ESPN