Start excelent: Simona Halep deschide turneul de la Dubai cu o victorie convingătoare cu Alison Riske

Treizecizero | 14 februarie 2022

Simona Halep a debutat excelent în turneul de la Dubai, învingând-o pe Alison Riske în două seturi în meciul din turul întâi, scor 6-2, 6-4.

A fost un meci de un nivel foarte bun din partea Simonei, care a dat senzația că abia aștepta să reintre pe teren, foarte motivată și foarte prezentă. Asta s-a văzut în jocul ei de azi. Simona a adus intensitatea potrivită, a lovit mingea cu poftă, a fost dominantă de pe baseline și aproape impecabilă la serviciu, poate vestea cea mai relevantă și cea mai îmbucurătoare de azi.

Simona a servit într-adevăr extraordinar, în drum spre o victorie convingătoare, a patra din tot atâtea întâlniri cu jucătoarea americană. A pus primul serviciu în teren într-un procentaj de 76 la sută și a câștigat 79 la sută din acele puncte, adică 31 din 39.

Românca s-a desprins repede în primul set cu o serie de cinci game-uri consecutive și tot ea a făcut prima break-ul și în setul secund.

Totuși, meciul nu a dus lipsă de intensitate, mai ales în partea a doua, când Riske putea pune probleme. Cunoscută pentru că-i place o bătălie bună și e capabilă să lupte și să agațe, Alison a salvat nu mai puțin de opt mingi de break pentru 1-2. Apoi, cum se întâmplă în astfel de situații, a avut primele ei două șanse de break în game-ul imediat următor, când americanca a ieșit la atac, a urcat la fileu de câteva ori și a pus în general mai multe probleme în schimburi. Dar Simona le-a anulat cu serviciul pe ambele, și apoi n-a mai avut probleme în restul meciului.

„M-am simțit foarte bine pe serviciu, m-a ajutat mult azi. Am fost concentrată, am știut ce am de jucat și am făcut tot ce era de făcut”, a spus Simona la scurtul interviu de pe teren, apreciind că, per ansamblu, concluzia zilei e una foarte satisfăcătoare pentru ea.

În turul următor, Simona, care a câștigat de două ori acest turneu în participările anterioare, o va întâlni pe învingătoarea dintre Paula Badosa și Gabriela Ruse, pe o parte de tablou încărcată cu jucătoare bune (mai sunt acolo și Jabeur sau Pegula). Gabi a intrat azi pe tabloul principal după trei victorii reușite în calificări, fără set pierdut (cu Gasanova, Paolini și Tomljanovic), și a fost repartizată contra uneia dintre cele mai puternice jucătoare de pe tablou.

Irina Begu, cealaltă româncă de pe tablou, va juca împotriva ucrainencei Dayana Yastremska. Ca și meciul lui Gabi, și acest duel va avea loc marți.

https://twitter.com/WTA/status/1493254141249871879?s=20&t=jcV6AsWG_h9Bi_OptVHRTQ
https://twitter.com/WTA/status/1493261203124015105?s=20&t=OT3BSeoUc3fK6bZGbmw4Ow