Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Ce înseamnă a fi bun pentru tenis?

Roma a adus, în discuție, cred, o temă foarte interesantă. De fapt, Nick Kyrgios a adus în discuție, odată cu ieșirea lui în decor de la Foro Italico, o temă foarte interesantă: cât de bun – sau rău – este un jucător pentru tenis.

Ar fi fain, ca fani ai tenisului, să trăim într-o lume în care, fiecare dintre acțiunile jucătorilor noștri preferați să aibă un impact măsurabil. Să știm câți oameni aduce la un turneu un Federer, o Serena, un Nadal sau un Kyrgios. Să știm câți copii au chemat pe terenul de tenis fiecare dintre ei. Să vedem dâra de inspirație pe care o lasă fiecare în spate precum siajul unui vapor. Să desprindem clar binele de răul tenisului.

Dana Maria 20 mai 2019

Mai mulți influențatori de pe Twitter s-au pus să disece firul în patru, iar câțiva au încercat chiar să definească ce înseamnă chestiunea. La capete opuse ale interpretării mi s-a părut că s-au situat Carole Bouchard și Ricky Dimon. Prima a adus în atenție câțiva indicatori calitativi ce ar putea fi utilizați pentru a judeca impactul pe care comportamentul jucătorilor îl are (respectul pentru sport, contribuția la dezvoltarea lui, promovare, influența asupra copiilor, exprimată în motivarea acestora de a se apuca de sport, de a visa etc.). Al doilea le-a adresat celor care îl urmăresc provocarea de a găsi indicatori cantitativi clari, cum ar fi sumele de bani sau numărul de spectatori aduși, respectiv, îndepărtați de un jucător sau altul.

Provocarea a eșuat, în principal pentru că asemenea statistici nu există, iar dacă există, spectatorul normal nu are acces la ele. Însă unii dintre oamenii care au răspuns au declarat, de exemplu, că

Acest articol este disponibil pentru abonații 30-0 Plus
Devino membru 30-0+ și ai:
  • conținut exclusiv valoros și original, dedicat doar abonaților;
  • acces prioritar la toate proiectele pe care le pregătim;
  • acces în culisele marilor turnee la care 30-0 e acreditat: primești informații exclusive direct pe telefon, în grupul de WhatsApp;
  • discounturi de 30% pe toată durata abonamentului pentru produsele din 30-0 Shop;
  • alte beneficii

Vezi toate pachetele

Abonează-te la 30-0+ Ai deja cont? Loghează-te

Află mai multe despre 30-0+

Îți place?