Exclusiv pentru membrii Treizecizero Plus

Ce-i va aduce zgura anul acesta? Simona Halep, cea mai bună jucătoare a lumii pe zgură, începe un nou drum pe suprafața ei preferată

Cu trei titluri mari și alte cinci finale în cele trei mari turnee de zgură ale circuitului (Madrid, Roma, RG) din 2014 încoace, Simona Halep este cea mai titrată și cea mai competentă jucătoare pe zgură în ultimii cinci ani. Ea începe azi un sezon nou de zgură, în condiții noi: pentru prima oară, ea nu mai e în postura în care trebuie să alerge după primul Slam. Cum se va reflecta asta pe teren?

Radu Marina 5 mai 2019


“Cel mai important lucru e că îmi place să joc pe zgură. Cred că am jocul potrivit pentru această suprafață, așa că voi merge cu încredere în acest sezon de zgură. De fiecare dată când încep această  perioadă a sezonului e diferit. Sunt cu un an mai în vârstă, dar am și mai multă experiență”, spunea Simona, în urmă cu două săptămâni la Stuttgart.

Partea asta a sezonului e așteptată cu un interes aparte de fanii ei încă din 2014; Simona abia intrase în Top 10 la începutul acelui an și deja în aer plutea impresia că *ceva* important i se va întâmpla la un moment dat pe această suprafață. De anul trecut, când Simona a încheiat sezonul de zgură cu titlul la Roland Garros și cu un bilanț de 14 victorii și 3 înfrângeri, acea impresie s-a transformat într-o certitudine marcată în cărțile de istorie.

Ca și în ultimii ani, Simona pornește la drum și acum drept jucătoarea de bătut la toate cele trei mari turnee (Madrid – Roma – Paris). Dacă ne uităm la statistica ultimilor doi ani pe suprafața roșie, vom observa că nu există nicio altă jucătoare care să se apropie măcar de performanțele Simonei. În

Îți place?